Извор: Политика/Друштво архива вести 05.10.2017

Нино Брајовић није више државни секретар за информисање

Политика 05.10.2017
Нино Брајовић није више државни секретар за информисање, сазнаје Тањуг. У Министарству културе и информисања су потврдили ту информацију, али нису износили детаље. Брајовић је на ту функцију постављен 19. децембра прошле… »

Енергетски сектор потпуно спреман за грејну сезону

Политика 05.10.2017
Енергетски сектор Србије је потпуно спреман за предстојећу грејну сезону, изјавио је данас државни секретар у Министарству рударства и енергетике Зоран Предић. „По свим оценама које у министарству имамо, енергетски сектор је… »

Упозорење РХМЗ на обилне падавине у Србији

Политика 05.10.2017
Републички Хидрометеоролошки завод објавио је данас упозорење за подручје Србије на обилне падавине које ће трајати до недеље, 8. октобра, док се на вишим планинама очекује формирање снежног покривача. У суботу, у… »

Резервисти Тимочке бригаде на двонедељној вежби

Политика 05.10.2017
Резервисти, која су имају ратни распоред у Тимочкој бригади, налазе се на двонедељној обуци на логорском простору и стрелишту Кривул, код Зајечара, саопштила је Војска Србије. Реч је о резервистима који су позивани преко… »

Приказ способности ВС „Слобода 2017” поводом 20. октобра

Политика 05.10.2017
Заједничка седница колегијума министра одбране и проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије одржана је у Дому Гарде на Топчидеру а седницу је водио министар одбране Александар Вулин, саопштио је Министарство… »

Саборност нам је данас преко потребна

Политика 05.10.2017
Задатак сваког интелектуалца је да сведочи о историји, не са позиција самопорицања и тобожњег критицизма, већ са огромним поштовањем према оригиналној двовековној традицији. Доктор Драгољуб В. Даниловић је професор… »

Олакшице за ратне ветеране у Војводини

Политика 05.10.2017
Нови Сад - Покрајинска влада је усвојила Акциони план за побољшање положаја ратних ветерана, односно учесника оружаних акција после 17. августа 1990. и рата 1999. године, саопштено је после седнице владе. Основни циљ… »

Уторком и четвртком нове теме посвећене пензионерима и медицини

Политика 05.10.2017
Поштовани читаоци, „Политика” двапут недељно објављује страницу посвећену пензионерима, свим припадницима трећег доба и шароликој лепези тема из области медицине. Сваког уторка и четвртка на страницама „Политике”… »

Директор ће да „потписује” мобилним телефоном

Политика 05.10.2017
Дуго чекање у редовима и страховање да ће човеку, када дође пред шалтер, можда зафалити неки папир да би регистровао фирму или завршио неки други административни посао, после усвајања Закона о електронском документу… »

Пети октобар, мислим...

Политика 05.10.2017
„Данас нам је диван дан, диван дан...” (српска рођенданска песма за децу друге Србије). Уао, или вау (како се већ каже у тим Колумбовим земљама) кад се то десило: Пети октобар! Ослободиоци! ЈБТ... Године које су појели… »