Извор: Ал Јазеера архива вести 11.10.2017

Рајои: Нема посредовања између нас и Каталоније

Ал Јазеера 11.10.2017
Влада Шпаније дала је каталонском челнику Царлесу Пуигдемонту пет дана да се изјасни је ли или није прогласио независност. Шпански премијер Мариано Рајои одбацио је у сриједу различите понуде за посредовање између централне… »

Мундијал у Русији: Чека се још девет путника

Ал Јазеера 11.10.2017
Посљедњих девет репрезентација бит ће познато након додатних квалификација у новембру. Пласман на Свјетско ногометно првенство у Русији, које ће се одржати од 14. јуна до 15. јула сљедеће године, осигурале су 23 од 32… »

Смртоносни сукоби у мексичком затвору

Ал Јазеера 11.10.2017
Засад није јасно колико је људи убијено у борби и колико су их убиле снаге сигурности. Најмање 13 људи убијено је кад су избили сукоби у затвору у сјеверној мексичкој савезној држави Нови Леон, а сигурносне снаге послане су… »

Кина: Избјећи провокације у вези са Сјеверном Корејом

Ал Јазеера 11.10.2017
Из кинеског Министарства вањских послова поручено је да би се све стране требале суздржати од провокација. Кинеско Министарство вањских послова апеловало је данас на све стране да покажу суздржаност у вези са Сјеверном… »

Ри: Трумп је запалио фитиљ рата са Сјеверном Корејом

Ал Јазеера 11.10.2017
Сјевернокорејски министар вањских послова рекао да се то десило Трумповим ратоборним и суманутим говором у УН-у. Амерички предсједник Доналд Трумп "запалио је фитиљ рата" са Сјеверном Корејом, изјавио је сјевернокорејски… »

Маттис: Лажне тврдње о повећању нуклеарног арсенала САД-а

Ал Јазеера 11.10.2017
Предсједник САД-а је наводно рекао да жели имати 32.000 нуклеарних глава, колико их је било 60-тих година 20. стољећа. Амерички министар одбране Јамес Маттис назвао је "потпуно лажним" наводе медија у којима се тврди да је… »

Шта се крије иза санџачке мантије

Ал Јазеера 11.10.2017
Предсједник Србије у низу набрајања есенцијалних намирница које ће се наћи на тржишту Турске спомиње огромну количину полуготових мантија, које спремају Бошњаци из Санџака. Током званичне посјете турског предсједника… »

ММФ: Виши порези за богате за смањење неједнакости

Ал Јазеера 11.10.2017
Иако је посљедњих десетљећа смањена глобална неједнакост у примањима, унутар самих земаља значајно је порасла. Међународни монетарни фонд (ММФ) приопћио је у сриједу да су државе диљем свијета суочене с посљедицама… »

Хашки трибунал ће Шешељу осигурати правног заступника

Ал Јазеера 11.10.2017
На Међународном кривичном суду треба почети поступак по жалби тужитеља на ослобађајућу пресуду лидеру Српске радикалне странке. Жалбено вијеће Међународног казненог суда за бившу Југославију у Хаагу донијело је одлуку… »

Американци против Трумпове реторике на Твиттеру

Ал Јазеера 11.10.2017
Двије трећине Американаца каже да их плаши 'рат ријечима' предсједника САД-а и сјевернокорејског лидера Ким Јонг-уна. Већину Американаца плаши нуклеарни развој Сјеверне Кореје, двије трећине грађана САД-а сматра да "рат… »