Извор: Глас Америке архива вести 11.10.2017

Тачи тражио албанско држављанство за грађане Косова

Глас Америке 11.10.2017
Председник Косова Хашим Тачи затражио је од председника Албаније Илира Мете да Албанија омогући грађанима Косова добијање албанског држављанства, “како би могли са пасошима Албаније, слободно да се крећу по европским… »

Црна Гора ратификовала Париски споразум

Глас Америке 11.10.2017
Црногорски парламент ратификовао је данас Париски споразум, обавезујући се да ће смањити емисију гасова са ефектом стаклене баште, као дио борбе против негативног утицаја климатских промјена. Присутна већина у Скупштини, без… »

Званичник ЕК у Београду о европским интеграцијама Србије

Глас Америке 11.10.2017
Генерални директор Директората ЕК за проширење и суседску политику Кристијан Данијелсон поручио је данас у Београду да не жели да коментарише датуме који су везани за процес европских интеграције. Уместо тога, како је рекао… »

Траје борба са пожарима у Калифорнији, страхује се од нових

Глас Америке 11.10.2017
Ватрогасци у Калифорнији и даље покушавају да сузбију најсмртоносније шумске пожаре у историји те савезне државе, у којима је погинуло најмање 17 особа, док је уништено двије хиљаде кућа и радњи. Због сувог времена и… »

Трговински споразум САД и Канаде, без Мексика?

Глас Америке 11.10.2017
Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас да предстоје тешки преговори о споразуму о слободној трговини у Северној Америци, да је договор могућ и да би размотрио трговински споразум са Канадом, без Мексика. На питање… »

Отворен Форум пољопривредне политике земаља ЈИ Европе

Глас Америке 11.10.2017
У сектор пољопривреде у Црној Гори ће у наредном четворогодишњем периоду кроз више пројеката бити усмјерено око 250 милиона еура, уз мјере које се финансирају из националног буџета и подршку Инвестиционо-развојног фонда… »

Војна вежба САД и Јужне Кореје близу Корејског полуострва

Глас Америке 11.10.2017
Док амерички председник Доналд Трамп размишља о могућој војној акцији против Северне Кореје, америчка војска показала је неке од својих вештина наочиглед Северне Кореје. Амерички бомбардери придружили су се… »

Све више жена оптужује Вајнстина за сексуално злостављање

Глас Америке 11.10.2017
После истраживачког текста објављеног у дневнику Њујорк Тајмс прошле недеље, 29 жена до сада изашло је у јавност у протеклих неколико дана, оптужујући холивудског магната, легендарног продуцента Харвија Вајнстина да их… »

Заоштрава се дипломатски сукоб САД и Турске

Глас Америке 11.10.2017
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је како изгледа одлучио да допринесе ескалацији дипломатског сукоба са САД, наводећи да би Вашингтон моменатално требало да повуче свог одлазећег амабасадора Џона Баса, уколико се… »