Извор: Недељник архива вести 11.10.2017

(ВИДЕО) Ердоган тапше, а Дачић пева. И то на турском језику

Недељник 11.10.2017
Дачић је председнику Турске и његовој супрузи отпевао песму "Осман ага" Српски шеф дипломатије Ивица Дачић певао је турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану на турском језику на свечаној вечери организованој у… »

Одложено проглашење независности Каталоније, шта су све договорили Ердоган и Вучић и Шутановац кандидат ДС за…

Недељник 11.10.2017
Теме дана и насловне стране дневних новина. ОДЛОЖЕНО ПРОГЛАШЕЊЕ НЕЗАВИСНОСТИ КАТАЛОНИЈЕ - Каталонски лидер Карлес Пучдемон је у регионалном парламенту рекао да ће суспендовати проглашење независности на неколико недеља и… »

Дејвиду Линчу награда за животно дело

Недељник 11.10.2017
Линч добија признање 40 година од објављивања његовог првог дугометражног филма "Ирејзерхед" Америчком редитељу Дејвиду Линчу биће додељена награда за животно дело на предстојећем Римском филмском фестивалу. У… »

Више од клуба, мање од државе: Или, сви су отишли од нас, а ми смо и даље унитаристи

Недељник 11.10.2017
Отишли су и Уставом загарантованим правом (Словенија и Македонија), и ратом (Хрватска, Босна), и на референдуму (Црна Гора), и једностраним отцепљењем (Косово). Дакле - све може. Ја навијам за Реал, па ми није много важно у… »

Народ против Вајнстајна: Обама, Хилари и Демократска странка осудили холивудског злостављача

Недељник 11.10.2017
Амерички медији подсећају да је Обамина 19-годишња ћерка Малија стажирала у Вајнстајновој компанији, а да је сам Вајнстајн уложио милионе долара Демократској странци, као и да је организовао донаторске вечери за Обаму док… »

Рођендански број Недељника: Поклон књига најбољих интервјуа

Недељник 11.10.2017
Недељник и лускузна монографија на свим киосцима по цени од свега 199 динара. Поводом петог рођендана и 300. броја, Недељник уз нови број свим читаоцима поклања луксузну монографију најбољих интервјуа на 164 стране. Сваки… »

ЛГ Q6 спаја елегантан дизајн и премиум карактеристике

Недељник 11.10.2017
ЛГ Q6 одликује минималистички и сведени дизајн, са заобљеним ивицама које прате углове екрана. Поред импресивног изгледа, овај модел одликује и једноставност при коришћењу. Компанија ЛГ Елецтроницс (ЛГ) представила је… »

Зашто се жене возе таксијем више од мушкараца

Недељник 11.10.2017
"Ако једна особа не шета много, то је можда лењост, али ако стотине људи, а посебно жена не шета? То није појединачни проблем лењости већ друштвени проблем", каже вођа истраживачког тима студије са Стенфорда Тим… »

Да Винчијева и Ворхолова слика на заједничкој аукцији: Дела процењена до 150 милиона долара

Недељник 11.10.2017
"Неко попут Да Винчија не застарева. Ово је једно од истински непроцењивих дела", рекао је Лоик Гузер, начелник послератне и савремене уметности у њујоршком одсеку "Кристиза" Леонардов "Христ" и Ворхолово последње дело… »

Др Владимир Ђурић: Хумор и кафана су лек

Недељник 11.10.2017
Када бих имао могућност да изаберем само једну особину ког мојих пријатеља или жене коју волим, то би био добар смисао за хумор. "Када човек почне сам себи да се смеје због тога колико је ирационалан био, цео посао је… »