Извор: Нова економија архива вести 11.10.2017

ВИДЕО: Дачић певао Ердогану песму 'Осман ага' на турском језику

Нова економија 11.10.2017
Српски шеф дипломатије Ивица Дачић певао је турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану на турском језику на свечаној вечери организованој у Ердоганову част. Снимци Дачићевог певања Ердогану објављени су на друштвеним… »

Удружени синдикати Слога подносе тужбу против банака због незаконите наплате услуга

Нова економија 11.10.2017
Удружени синдикати Србије Слога најавили су да ће поднети тужбу против банака због незаконите наплате услуга. "Банкарски сектор у Србији годинама уназад, уз благослов државе и власти, а посебно ћутање Народне банке Србије… »

Турци граде фабрику у Краљеву

Нова економија 11.10.2017
Министар привреде Србије Горан Кнежевић потписао је с председником турске текстилне компаније Таипа Текстил Гииим Месутом Топраком, Меморандум о разумевању. То је први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику тог… »

Савет: Око пет милиона евра дуга фирми према Граду Београду избрисано из извештаја

Нова економија 11.10.2017
Савет за борбу против корупције утврдио да је 566,4 милиона динара, колико су фирме Пивеј инвест и Со-ло инвест дуговале Граду Београду за закуп грађевинског земљишта једноставно избрисане из каснијих извештаја, без назнака да… »

Свечано отварање 42. Међународног сајма медицине и стоматологије - Медидент сутра у хали 4

Нова економија 11.10.2017
Свечано отварање 42. Међународног сајма медицине и стоматологије - Медидент биће одржано у четвртак, 12. октобра, у 12:00 часова, у хали 4 Београдског сајма. Промотер овогодишње манифестације је проф. др Надежда Басара… »

Најбогатији човек Мексика види шансу за економски раст после земљотреса

Нова економија 11.10.2017
Најбогатији човек Мексика, магнат у области телекома Карлос Слим рекао је да ће реконструкција после два разорна земљотреса прошлог месеца отворити радна места и подстаћи раст као и да је више од 100 милиона долара… »

У Турској данас почиње суђење турско-немачкој новинарки Мешале Толу

Нова економија 11.10.2017
У Турској је 6. маја ухапшена немачка новинарка и преводитељка Мешале Толу. Оптужница је терети за припадност терористичкој организацији, као и за терористичку пропаганду. Са својим трогодишњим сином Серканом, Мешале… »

Брнабић: Многи инвеститори ће отићи из Србији ако не решимо проблем боловања радника

Нова економија 11.10.2017
Строжом контролом покушаћемо да спречимо злоупотребу боловања, изјавила је председница владе Ана Брнабић. Брнабић је додала да ће многи инвестори отићи из Србије, уколико се нешто не промени, јер не могу да планирају… »

Директор МУП-а о Савамали: Морате веровати српској полицији

Нова економија 11.10.2017
Директор полиције Владимир Ребић за Инсајдер, говорећи о истрази полиције о рушењу у Херцеговачкој, рекао је да "зна шта зна, али да не жели то да каже, јер му закон не даје ту могућност". На питање Инсајдера да ли је… »

Председник Европског парламента доводи у Србију инвеститоре из ЕУ

Нова економија 11.10.2017
Председник Европског парламента Антонио Тајани најавио је након разговора са председницом Владе Србије Аном Брнабић да ће посетити Србију у знак подршке њеном путу интеграција у ЕУ. Тајани ће посетити Србију до краја јануара… »