Извор: Политика/Београд архива вести 11.10.2017

Приватни вртићи у Београду радиће од 7 часова

Политика 11.10.2017
Приватни вртићи, који су на списку за субвенције Града Београда почеће радно време од 7 часова ујутру, саопштила је градска служба за информисање, али није прецизирано од када ће вртићи почети са тим радним временом… »

Свако шесто новобеоградско домаћинство је старачко

Политика 11.10.2017
Највећа препрека са којом се старији суочавају у свакодневном животу јесте одржавање хигијене стана – пеглање, прање и чишћење. Кључни налази истраживања о положају и потребама старачких домаћинстава на Новом… »

Почеле 49. Београдске музичке свечаности

Политика 11.10.2017
Фанфаре су многобројној публици најавиле, а племенитим гласовима чланова Државног академског хора „Глинка” из Санкт Петербурга на сцени Коларчеве задужбине почеле 49. Београдске музичке свечаности. БЕМУС је поздравним… »

Мишковић не одустаје од куле поред „Хајата”

Политика 11.10.2017
Компанија „Делта” наручила план детаљне регулације за део Блока 20 где жели да зида пословни облакодер и хотел. Ако сте помислили да Мирослав Мишковић спава зимским сном и не хаје што ће Петар Матић, његов супарник на… »

Прослава поводом ослобођења Београда 19. и 20. октобра

Политика 11.10.2017
Планиран меморијални марш „Кораком слободе”, концерт „По шумама и горама”, а биће откривена и спомен-плоча Ристи Марјановићу, првом српском фото-репортеру. – На војној паради на аеродрому у Батајници биће… »

„Црни” отворио Фестивал победника фестивала

Политика 11.10.2017
„Фестивал победника фестивала” свечано је отворен представом „Црни” новосадског позоришта Ујвидеки синхаз. Реч је о тексту Роберта Ленарда, насталом по витешкој драми Иштвана Балога, у адаптацији Ференца Немета и… »

Фестивал етнолошког филма

Политика 11.10.2017
У Етнографском музеју почео је 26. Међународни фестивал етнолошког филма минутом ћутања у част преминуле Софије Костић, једне од оснивача ове смотре. Фестивал је отворио Глен Морисон, заменик амбасадора Аустралије у… »