Извор: РТВ/Култура архива вести 11.10.2017

Отворен 69. Сајам књига у Франкфурту

РТВ 11.10.2017
ФРАНКФУРТ - У Франкфурту је отворен 69. Сајам књига, најстарија и највећа манифестација те врсте у свету, а Србија се представља на националном штанду под покровитељством Министарства културе и у реализацији Библиотеке града… »

Отворен 49. БЕМУС - Глинка пред београдском публиком

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Београдске музичке свечаности (БЕМУС), 49. по реду, свечано су почеле вечерас у Коларчевом народном универзитету, а отворио их је министар културе и информисања Владан Вукосављевић и чувени руски хор "Глинка"… »

Последња слика Да Винчија на аукцији

РТВ 11.10.2017
ЊУЈОРК - Последња слика Леонарда Да Винчија, која се налази у једној приватној колекцији, биће наредног месеца продата на аукцији код Кристија у Њујорку, саопштила је данас та аукцијска кућа. Вредност слике процењена је на… »

Светска премијера филма Дејана Петровића

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Документарни филм Дејана Петровића "Исти" имаће светску премијеру у такмичарском програму најзначајнијег и највећег фестивала документарног филма на свету ИДФА (Интернатионал Доцументари Филм Фестивал Амстердам)… »

Обележени "Дани Европске баштине" у Н.Бечеју

РТВ 11.10.2017
НОВИ БЕЧЕЈ - Средња школа Нови Бечеј придружила се ове недеље обележавању манифестације "Дани Европске баштине" у оквиру које се сваке године током септембра широм Европе обрађује заједничка тема, а тиче се културног… »

Филмски професионалци из Србије на маркету у Трсту

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Филмски центар Србије је ових дана усагласио и потписао званично партнерство са копродукцијским маркетом "Када Исток сретне Запад" (Вхен Еаст Меетс Вест/ВЕМВ), како би се осигурало учешће делегације од десеторо… »

У Бриселу 18. октобра изложба о Иви Андрићу

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Музеј града Београда гостоваће 18. октобра у Мисији Републике Србије при Европској унији у Бриселу изложбом "Иво Андрић писац и/или дипломата", чији је аутор музејски саветник Татјана Корићанац. Институције културе… »