Извор: Вести онлине/Друштво архива вести 11.10.2017

Нови директор Руско-српског центра: Нећемо оставити Србију на цедилу

Вести онлине 11.10.2017
Нови директор Српско-руског хуманитарног центра у Нишу у интервјуу за Спутњик каже му не пада на памет да некога убеђује да то није војна база. Долазак Виктора Гуљевича, команданта са Бајкала, у Ниш узбуркао је страсти око… »

Овако то види Запад: Београд вековима био под Османлијама, а сад Ердоган...

Вести онлине 11.10.2017
Турски ангажман на Балкану је у порасту, оцењује швајцарски дневник Ноје цирхер цајтунг у тексту поводом посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду. Лист наводи и да су турске инвестиције 2016. износиле 1,66… »

Београд: Ученик физички напао професорку, протест у школи

Вести онлине 11.10.2017
Професорку Трговачке школе у Београду физички је напао ученик те школе. Колектив се окупио како би изразили незадовољство због напада на њихову колегиницу. Наиме, 29. септембра испред Трговачке школе професорку те школе… »

Фукушима прети и Европи

Вести онлине 11.10.2017
Алармантни извештај о безбедности нуклеарки. Обезбеђење француских атомских централа је тако лоше да невладина организација Гринпис није смела ни да објави своје налазе у целости. Наставак о овој теми пронађите на… »

"Косово и Каталонија - није исто: Тада су деловале велике силе, бомбардовање..."

Вести онлине 11.10.2017
Професор Универзитета у Женеви Душан Шиђански очекује да ће Србија постати члан Европске уније у периоду између 2020. и 2025. године. Шиђански је на тај начин одговорио на питање када би Србија могла да уђе у ЕУ с… »

Акционари одустали - Русија победила Ходорковског?

Вести онлине 11.10.2017
Акционари некадашњег руског нафтног гиганта Јукоса обуставили су све судске поступке против Русије у Француској, јавља Раша тудеј. - То значи да ће одлука о замрзавању руске имовине у Француској сада бити укинута - објавио… »

Власт у Србији покушава да контролише друштвене мреже: Цензура прети и интернету

Вести онлине 11.10.2017
Број телевизијских станица и новина које не трпе неки вид цензуре или које нису режимски настројене у Србији је веома мали, па је грађанима остао интернет као слободан простор у којем могу да се изражавају и они који другачије… »

Раденкова смрт још без одговора

Вести онлине 11.10.2017
Један пад и прелом руке, Раденка Никодиновића (8) из Козјака код Лознице, које је требало да се заврши ношењем гипса и наставком одрастања, пре годину дана окончан је трагедијом. Раденку је најпре указана помоћ у Општој… »

Тачи и Мета: Србија коначно да призна Косово!

Вести онлине 11.10.2017
Косовски председник Хашим Тачи и председник Албање Иљир Мета потписали су данас у Приштини Заједничку изјаву у четири тачке, од којих се последња односи на наставак завршне фазе дијалога за нормализацију односа Београда… »

Беч: Жицоје верни читалац "Вести"

Вести онлине 11.10.2017
Верни читалац "Вести" Живота Жицоје Савић из Беча похвалио се на друштвеним мрежама како јутарње време проводи уз наше новине. Уз доручак и пријатну кафу Жицоје је послао поруку свима да се у новинама "Вести" информисао… »