Извор: Блиц/Култура архива вести 24.11.2017

За уређење Музеја савремене уметности Влада издвојила додатних 38 милиона динара

Блиц 24.11.2017
На основу одлуке донете 20. новембра, Влада Србије ће за спољно уређење Музеја савремене уметности издвојити додатних 38.304.000 динара из текуће буџетске резерве, објављено је у "Службеном гласнику". Реконструисани Музеј… »

Хрвати праве спектакуларну изложбу о Тесли

Блиц 24.11.2017
У Мештровићевом павиљону у Загребу, сутра ће бити отворена изложба "Никола Тесла - Минд фром тхе Футуре", коју су хрватски медији представили као мултимедијално-уметнички догађај године, али и као највећи уметнички… »

Четврта сезона Пеаки Блиндерс: Ко ће од Шелбијевих остати жив?

Блиц 24.11.2017
"Направио сам договор са људима моћнијим чак и од наших непријатеља... верујте ми!" Последња епизода треће сезоне "Бирмингемске банде" (Пеаки Блиндерс) оставила је гледаоце – и целу фамилију Шелби – да се питају шта… »

Руски дневник Милана Нешковића: Руси и ми, вотка и ракија

Блиц 24.11.2017
Прошла је друга недеља. Никада нисам брже и концизније радио свој посао, а можда ни са већим ентузијазмом. Ниједном нисам чуо толико обожавану реч у нашем позоришту, ЊЕТ. Све може и мора да буде уколико нам треба на… »

Ума Турман поручила Вајнстину: Драго ми је да лагано патиш, ти не заслужујеш метак

Блиц 24.11.2017
Ума Турман, која је донедавно била прилично уздржана у коментарима везаним за Харвија Вајнстина, коначно је проговорила преко објаве на Инстаграму, пожелевши (јуче) свима срећан Дан захвалности сем њему и његовим "злим… »

Галицијске песме о Богородици окупљају музичаре из Србије, Хрватске и Словеније

Блиц 24.11.2017
Концерт "Ружа над ружама. Песме посвећене Богородици" одржаће се 2. децембра у Цркви Св. Петра Апостола у Београду у 19х. Београдска публика моћи ће да чује старе галицијске песме са албума "Роса Дас Росас" (Ружа над… »