Извор: РТВ/Култура архива вести 24.11.2017

Отворен ФАФ - Марковић: Нисам био сигуран да знам шта је Косово

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Филм Горана Марковића "Мноштво и мањина" премијерно се приказује на 23. Фестивалу ауторског филма, који је почео данас, а аутор каже да пре снимања није знао много о Косову и у чему је суштина проблема. Марковић… »

Шербеџија о БГД концерту, филму, унуку...

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили, казао је Тањугу холивудски глумац Раде Шербеџија, који ће 26. децембра са својим бендом "Западни колодвор" наступити на сцени… »

"Историја Србије - опсесивна потрага за једном истином"

РТВ 24.11.2017
БЕОГРАД - Мила Турајлић, ауторка филма "Друга страна свега", који ће српску премијеру имати 29. новембра у Центру Сава, у оквиру Фестивала ауторског филма, каже да је идеја била да прича о једном подељеном простору, прича о… »

Панчево: Сликарска радионица за слепе и слабовиде

РТВ 24.11.2017
ПАНЧЕВО - Циљ пројекта "Затвори своје очи, отвори срце и осликај живот", који спроводи Међуопштинска организација Савеза слепих из Панчева, је да се помогне слепим и слабовидим лицима да на креативан начин упознају себе… »

Умро Џон Хендрикс, пионир џеза

РТВ 24.11.2017
ТОЛЕДО-ОХАЈО - Џон Хендрикс, пионир џеза, певач и текстописац који је са триом Ламберт, Хендрикс и Рос популаризовао "вокалезе" стил певања у коме су речи додаване инструменталним песмама, умро је у 96-тој години. Кћерка… »