Извор: Вечерње новости/Балкан архива вести 02.12.2017

Пленковић наредне недеље у Мостару "смирује" Хрвате

Вечерње новости 02.12.2017
Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је да ће следеће недеље отићи у Мостар како би упутио "поруке смиривања" Хрватима у БиХ. Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је да ће следеће недеље отићи у Мостар како… »

Узбуна на југу Србије Падавине потопиле Власотице, нема воде ни за пиће

Вечерње новости 02.12.2017
Општински штаб за ванредне ситуације у Власотинцу прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине, због обилних падавина и наглог отапања снега. Општински штаб за ванредне ситуације у Власотинцу прогласио је… »

Афера агрокор Тодорић поднео Предлог за оцену уставности лекс Агрокора

Вечерње новости 02.12.2017
Оснивач и бивши власник Агрокора Ивица Тодорић поновно се огласио на свом блогу, на коме је објавио да је Уставном суду Хрватске поднео предлог за оцену уставности Закона о поступку ванредне управе у фирмама од системског… »

Код терористе пронашли “немо” оружје

Вечерње новости 02.12.2017
Ново суђење борцу Исламске државе Емину Хоџићу код кога је откривен арсенал. Босански исламиста у суду тврдио да "није било намере да га употреби" ОСУЂИВАНИ борац Исламске државе Емин Хоџић (26) из Сарајева, који је у… »

Пахор:Проблем избеглица може да утиче на позицију земаља

Вечерње новости 02.12.2017
Словеначки председник Борут Пахор изразио је забринутост да би проблем са избеглицама могао да утиче на геополитичку позицију појединачних земаља у будућој реорганизацији ЕУ. Словеначки председник Борут Пахор изразио је… »

Породиљама 405 КМ месечно

Вечерње новости 02.12.2017
Влада РС усвојила Предлог буџета за наредну годину у износу од 3,3 милијарде КМ. Матерински додатак се са садашњих 70 КМ повећава више од пет пута. РАСПРАВА на релацији Влада, синдикалци и послодавци око Предлог буџета РС… »

Пиромани још на слободи

Вечерње новости 02.12.2017
И даље се не зна ко је нашем новинару из Пљеваља запалио ауто. ХОНОРАРНИ дописник “Вечерњих новости” из Пљеваља Мирослав Дробњак, коме је 11. октобра ове године запаљен аутомобил пред породичном кућом, ових дана… »

Коментар: Волови

Вечерње новости 02.12.2017
С обзиром на то да су међу подносиоцима пријаве људи који су основали и регистровали НВО "Црногорска православна црква", не треба се чудити њиховој верској неукости. У НИЗУ притисака на Митрополију црногорско-приморску, која… »

Надлежни о продаји "аеродрома ЦГ": Ваздушне луке остају државне

Вечерње новости 02.12.2017
Надлежни не размишљају о продаји аеродрома у Подгорици и Тивту. ВЛАДА Црне Горе, како је саопштио премијер Душко Марковић, не размишља о продаји црногорских аеродрома, већ ће, након што сачини анализе, одговорити на… »

Владу Црне Горе кочи опозиција

Вечерње новости 02.12.2017
Душко Марковић рад Владе оценио успешним упркос продубљивању политичке кризе. Премијер сматра да његов кабинет добро ради, али да га ометају опоненти. ГОДИНУ дана рада Владе Црне Горе обележила је дубока политичка криза… »