Извор: Вечерње новости/Култура архива вести 02.12.2017

Шарм кратких прича

Вечерње новости 02.12.2017
Угледни словеначки писац Андреј Блатник о књизи "Капираш?". Свака реч може бити кобна грешка, ако није права. ЈЕДАН од најпознатијих и најпревођенијих савремених словеначких писаца, Андреј Блатник, гост Српског ПЕН центра… »

"Шанса" чека Васка Попу

Вечерње новости 02.12.2017
Споменик великом српском песнику биће подигнут следеће године у Ташмајданском парку. Необично обележје, као и његово дело, представиће га како седи за кафанским столом. ВЕЛИКАНУ српске поезије Васку Попи, уз спомен-плочу… »

Интервју Денис Коте: Не можеш да преживиш ван система

Вечерње новости 02.12.2017
Друштвена непомиреност са центрима моћи може да утиче да свет коначно постане бољи. ГОСТ 23. Фестивала ауторског филма био је канадски редитељ и критичар Денис Коте, чији је филм "Тако мека кожа" приказан у оквиру… »

"Рапсодија" на сцени

Вечерње новости 02.12.2017
Мјузикл у Српском народном позоришту. ВИШЕ од 60 учесника окупио је мјузикл "Војвођанска рапсодија" по делу "Село Сакуле, а у Банату" Зорана Петровића, а у режији Владимира Лазића, који ће премијерно бити изведен вечерас… »

Судбине масона и досељеника

Вечерње новости 02.12.2017
Уручена награда Драгану Коларевићу и Тихомиру Несторовићу за историјски роман. НАГРАДА "Јанко Веселиновић" за најбољи историјски роман на српском језику, објављен прошле године, уручена је на јучерашњој свечаности у… »

Фотографије Станка Костића: Баштина Србије

Вечерње новости 01.12.2017
Током новембра, поставка фотографија “Моја Србија” Станка Костића је с много успеха гостовала у сали Војводског дома у пољском граду Кијелцу. СВАКИ човек, како каже Иво Андрић, има потребу да прича. Прича је покушај да… »

Дневник заблуда: Зграде духови

Вечерње новости 01.12.2017
И после четири извршене легализације, у Србији постоји невероватно велики број бесправно подигнутих објеката. Они се сврставају у категорију “зграда духова” јер званично “не постоје”. Познат је случај исељеника са… »