Извор: Вечерње новости/Политика архива вести 02.12.2017

Кубуровић: Скандалозно што Унмик преузима улогу државе

Вечерње новости 02.12.2017
Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да је скандалозно то што УНМИК преузима улогу државе и улаже приговор Интерполу против потерница које је расписала Србија против Рамуша Харадинаја. БЕОГРАД - Министарка правде Нела… »

Вулин: Да бисмо били неутрални, морамо имати јаку војску

Вечерње новости 02.12.2017
Да би политика војне неутралности била делотворна и прихваћена, Србија мора имати моћну војску, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Да би политика војне неутралности била делотворна и прихваћена, Србија мора имати… »

Љајић: Реакције показале да је регион далеко од помирења

Вечерње новости 02.12.2017
Реакције после последњих пресуда у Хагу показале су да у земљама региона очигледно нема спремности за помирење, изјавио је данас потпредседник Владе и председник Националног савета за сарадњу са трибуналом Расим Љајић… »

Вучићеве честитке Си Ђинпингу (фото)

Вечерње новости 02.12.2017
Потпредседник ГО СНС на међународном скупу у организацији Комунистичке партије Кине. Лидер напредњака Си Ђинпингу захваљује на подршци нашој земљи. ПОТПРЕДСЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао… »

Тачи: Формираћемо ускоро ЗСО

Вечерње новости 02.12.2017
Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је да ће у блиској будућности бити формирана Заједница српских општина и да ће тиме приштинске власти доказати да су, како је рекао, "народ и земља од поверења" Председник тзв… »

Вулин: Хашки трибунал није испунио своју сврху

Вечерње новости 02.12.2017
Хашки трибунал није испунио своју сврху, нити нас је помирио, нити нас је довео до правде, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Хашки трибунал није испунио своју сврху, нити нас је помирио, нити нас је довео до правде… »

АМСС: Саобраћај без застоја, очекују се падавине

Вечерње новости 02.12.2017
Саобраћај на путевима у Србији одвија се умереним интензитетом, без ванредних застоја и прекида, док на наплатним рампама нема задржавања. Саобраћај на путевима у Србији одвија се умереним интензитетом, без ванредних застоја и… »

Линта: Из ЕУ нема осуде због реаговања Хрватске

Вечерње новости 02.12.2017
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је неприхватљивом чињеницу да ЕУ није јавно осудила одлуку већине хрватских посланика да у парламенту одрже минут тишине за правоснажно осуђеног ратног злочинца… »

Вучевић: Спољна политика Србије је за сваку похвалу, ДС пати од амнезије; Ружић: Спољна политика јасна, ДС у политичком…

Вечерње новости 02.12.2017
Србија је земља која води мудру, избалансирану спољну политику, којој је императив да штити искључиво своје интересе. Демократска странка и њен садашњи председник Драган Шутановац очигледно пате од тешке амнезије, али… »

Јанковић хтео у Владу са СНС

Вечерње новости 02.12.2017
Лидер Покрета слободних грађана планирао да протестима себи обезбеди високу позицију у власти. Планирао да призна председничке изборе ако заузме место премијера. ЛИДЕР Покрета слободних грађана Саша Јанковић хтео је… »