Извор: Ал Јазеера архива вести 14.12.2017

Одакле хрватски држављани у борби навијача Партизана за превласт?

Ал Јазеера 14.12.2017
Хрватско Министарство вањских послова из Србије је примило информације о четири хрватска држављана која су учествовала у нередима. Хрватско Министарство вањских и еуропских послова приопћило је у четвртак да су, према… »

Путин излази као независни кандидат на предсједничке изборе

Ал Јазеера 14.12.2017
Руски предсједник је оцијенио да опозицији недостаје снажан кандидат који би му се супротставио на изборима 18. марта идуће године. Руски предсједник Владимир Путин најавио је да ће на предстојећим предсједничким изборима… »

Амерички Ф-22 испалио пројектиле упозорења на руске авионе у Сирији

Ал Јазеера 14.12.2017
Званичник Пентагона казао је да је амерички авион испалио пројектиле на руске авионе који су ушли у зону деескалације изнад Сирије. Амерички борбени авион Ф-22 у знак упозорења испалио је пројектиле након што су два руска… »

Сомалија: У самоубилачком нападу убијено 13 полицајаца

Ал Јазеера 14.12.2017
Самоубица се разнио испред полицијског центра за обуку у Могадишу, одговорност за напад преузела наоружана група Ал-Схабаб. Бомбаш самоубица убио је најмање 13 и ранио још 15 полицајаца, разнијевши се у четвртак ујутро… »

Видео: Четверо дјеце погинуло у судару аутобуса и воза у Француској

Ал Јазеера 14.12.2017
Најмање 19 људи повријеђено је у несрећи код Перпигнана, близу границе са Шпанијом. ВИДЕО #Миллас Виолент аццидент ентре ун цар сцолаире ет ун траин данс лес Пирéнéес-Ориенталес. Ле цар ест цоупé ен деукс… »

Оборен црни рекорд - 262 новинара у затворима широм свијета

Ал Јазеера 14.12.2017
Три земље у којима се новинари највише одводе у затвор су Турска, Кина и Египат, подаци су Комитета за заштиту новинара. Комитет за заштиту новинара, чије је сједиште у Нев Иорку, саопћио је да се 262 особе налазе у… »

У првих мјесец дана насиља убијено 6.700 Рохиња

Ал Јазеера 14.12.2017
Више од двије трећине муслимана устријељено је, а многи су спаљени у својим домовима или претучени на смрт, тврде љекари без граница. Најмање 6.700 Рохиња, међу којима 730 дјеце до пет година, убијено је само у првом… »

САД: Самоубиство сенатора оптуженог за сексуално узнемиравање

Ал Јазеера 14.12.2017
Тијело сенатора из Кентуцкија Дана Јохнсона пронађено је испред аутомобила којим се довезао до краја једног моста. Републикански сенатор из Кентуцкија Дан Јохнсон, оптужен за сексуално узнемиравање тинејџерке, пронађен је… »

Заступници повукли стотине амандмана које су поднијели

Ал Јазеера 14.12.2017
Опозиција у Србији тврди да се први пут у хисторији догодило да владајућа већина опструише рад Скупштине. Скупштина Србије усвојила је буџет за 2018. годину, а стотине амандмана на законе које је предложила Влада Србије… »

Бијела кућа: Није вријеме за преговоре с Пјонгјангом

Ал Јазеера 14.12.2017
Вијеће за националну сигурност САД-а сматра да не треба преговарати, с обзиром на тестирање балистичког пројектила. Званичник Бијеле куће изјавио је да нема мјеста никаквим преговорима све док Сјеверна Кореја не побољша… »