Извор: Глас Америке архива вести 14.12.2017

Путин негира мешање Русије у изборе у САД, нада се "нормализацији односа"

Глас Америке 14.12.2017
Руски председник Владимир Путин одбацио је наводе о руском мешању у америчке председничке изборе И рекао да такве оптужбе шире противници Доналда Трампа како би умањили његов легитимитет. На редовној, годишњој… »

Напад на полицијску академију у Могадишу

Глас Америке 14.12.2017
Најмање 18 људи је погинуло, а 15 је повређено у терорстичком нападу на полицијску академију у главном граду Сомалије, Могадишу. Надлежни кажу да је нападач успео неопажено да уђе у полицијску академију током пробе за… »

МФС: Готово 7.000 Рохинџи убијено у првом месецу војне акције

Глас Америке 14.12.2017
Лекари без граница саопштили су да је најмање 6.700 Рохинџа муслимана убјено у првом месецу бруталног војног сламања Рохинџа побуњеника. Међународна група за помоћ, са седиштем у Женеви, често позната по свом… »

Макроекономија стабилна, али крхка, раст привреде скроман

Глас Америке 14.12.2017
У привреди Србије у 2017. години остварен је значајан напредак ка успостављању макроекономске стабилности, али је привредни раст скроман, а изостале су и знатније реформе, закључци су најновијег броја Кварталног монитора… »

Агенција за борбу против корупције добија закон и директора до краја године

Глас Америке 14.12.2017
Очекује се да ће Нацрт новог закона о Агенцији за борбу против корупције бити готов до краја године, а разлог због чега то још није учињено је био застој у раду радне групе, рекла је Министарка правде Нела Кубуровић. "Радна… »

ЦПЈ: Рекордан број - 262 новинара у затворима

Глас Америке 14.12.2017
Широм света, у затворима се налази 262 ноинара, од којих је 194, односно 74 одсто, оптужено за рад против државе, а више од половине ухапшених је у Турској, Кини и Египту. Овај број у 2017. представља нови "црни рекорд… »

Протест ЦРТА-е због урушавања парламента

Глас Америке 14.12.2017
Невладина организација ЦРТА у четвртак је замрачила свој сајт Отворени парламент у знак протеста због урушавања институције Народне скупштине Србије као највишег представничког тела у земљи, посебно после, како се каже у… »

Дармановић: Црна Гора забринута за мировни процес на Блиском истоку

Глас Америке 14.12.2017
Шеф црногорске дипломатије, Срђан Дармановић, саопштио је да је Црна Гора забринута због најновијих догађаја и могућих посљедица по мировни процес на Блиском истоку, преноси портал РТЦГ. Одговарајући на питање о ставу… »

САД: Иран снабдео оружјем побуњенике у Јемену

Глас Америке 14.12.2017
Сједињене Државе су у четвртак први пут представиле делове, како су саопштиле, иранског оружја којим су снабдевени припадници побуњеничког племена Хути у Јемену, наводећи да је реч о чврстом доказу да је Техеран кршио… »

САД укидају регулативу неутралности интернета

Глас Америке 14.12.2017
Америчка Федерална комисија за комуникације (ФЦЦ) у четвртак је укинула правила "неутралности интернета", уведена пре две године за време Обамине администрације, која су гарантовала једнаки приступ интернету. Уместо тога… »