Извор: Спутник архива вести 14.12.2017

Загреб и званично: И Хрвати се тукли у Београду

Спутник 14.12.2017
Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је да су, према добијеним информацијама надлежних служби Србије, четворица хрватских држављана учествовала у тучи навијача у среду, на 156. дербију између… »

Америка оптужује Иран да наоружава Хуте у Јемену

Спутник 14.12.2017
Америчка амбасадорка у УН Ники Хејли изјавила је да „необорив доказ“ показује да Иран крши међународно право „тиме што снабдева ракетама хутске побуњенике у Јемену“. Хејлијева је открила доказе са којих је недавно… »

Два напада у Мастрихту: Једна особа убијена, неколико избодено

Спутник 14.12.2017
Најмање једна особа је убијена, а неколико избодено у инциденту у граду Мастрихту на југу Холандије, јавља Ројтерс, позивајући се на локалне медије. Како су јавили локални медији, ради се о два одвојена инцидента, а полиција се… »

Традиција разбијених глава: Закони, а не кордони лек за хулигане

Спутник 14.12.2017
Србија има потпуно адекватне законе у борби против насиља на спортским борилиштима који су од 2003. допуњени неколико пута, па више нема ни такозваних „рупа“ које би могле бити злоупотребљене, констатује за Спутњик… »

Русија демантује западне медије: Амерички Ф-22 ометао руске авионе

Спутник 14.12.2017
Министарство одбране Русије негирало је саопштења британских и америчких медија да су амерички ловци Ф-22 пресрели два руска јуришна авиона у ваздушном простору изнад источне обале Еуфрата у Сирији. „Неки амерички и… »

Касперски: Све оптужбе америчких власти су лаж

Спутник 14.12.2017
Евгеније Касперски, оснивач и директор „Лабораторије Касперског“, сматра да су све оптужбе које су америчке власти упутиле на рачун његове компаније лажне. „Започели смо прилично активне кораке да бисмо разјаснили да… »

Секс и сан су најважнији за осећај среће и благостања, новац је небитан

Спутник 14.12.2017
Ново истраживање британског Националног центра за друштвена истраживања показује да су секс и спавање најважнији за осећај среће и благостања, као и да новац нема ништа с тим. Студија у којој је учествовало 8.250… »

Поповић: Хоћемо да сустигнемо достигнућа Русије

Спутник 14.12.2017
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић примио је у Влади Србије представнике делегације Одбора Државне думе за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво. Две делегације истакле су… »

На ивици разума: Увреде, претње и скандали на суђењу за „државни удар“

Спутник 14.12.2017
Суђење за државни удар у Црној Гори полако се од фарсе претвара у комплетну трагикомедију. О томе најбоље свједочи буран јучерашњи дан у судници који је обиловао псовкама, увредама, физичким пријетњама и оптужбама, што… »

Заплена у косовском камиону открива: Албанци се озбиљно наоружавају

Спутник 14.12.2017
Такозвана држава Косово неће остати самостална, а у перспективи нас чека укрупњавање албанске територије, које, ако не буде ишло у фазама, већ се деси одједном, води ка великом оружаном сукобу. У камиону албанских… »