Извор: Недељник/Друштво архива вести 07.01.2018

Откуд бомба поред шина: Како је блокирана пруга Београд-Бар

Недељник 07.01.2018
У околини Залуга су одјекивале јаке детонације током Бадње вечери. Данас током дана проширила се вест да је блокирана пруга Београд-Бар пошто је у близини пруге пронађена бомба. Прво је јављено да је ручна бомба била жицом… »

"Београд је добио репрезентативну серију док ХТВ терминално тоне у идиотизам": Један хрватски поглед на "Сенке над Балканом"

Недељник 07.01.2018
"Кад су похвале посреди, треба имати на уму и то да је Србија била прилично незадовољна властитом производњом серија, те да су водећи критичари истицали да су хрватске серије битно боље. Сад су се ствари окренуле", пише… »

Шест иновација које ће променити свет, тако бар мисли Бил Гејтс

Недељник 07.01.2018
Већина ствари које су се нашле на Гејтсовој листи немају везе с рачунарима, већ са здрављем. Боља складишта за вакцине Вакцине су спасиле милионе живота широм света, али се врло брзо кваре ако се не чувају на… »

"Склоност ка наслади коју нуди мржња је природна, толико да манипулативни лидери немају потешкоће да је узгајају": Шта је…

Недељник 07.01.2018
Љубав је, на неки свој начин, себична, селективна и посесивна. Љубав греје срце према само неколико посебних људи; мржња греје срце према свакоме ко је на твојој страни, и може да мобилише једну групу да дискриминише… »

Промене у наставном плану за гимназијалце: Ученици ће бирати нове изборне програме

Недељник 07.01.2018
У понуди ће бити програми: образовање за одрживи развој, примењене науке, уметност и дизајн, појединац, групе и друштво, здравље и спорт, комуникација и медијска култура. Од наредне школске године у првом разреду гимназије… »

"Прангијање" у Калифорнији и прасе под грталицом: Како се у Америци и Канади слави "српски Божић"

Недељник 07.01.2018
"Овде је прасе готово немогуће набавити, па су ово некако купили испод руке на некој фарми, код Индијанаца који се, приде, баве 'дистрибуцијом' Малбора" Џексон Калифорнија, једини је град у Америци у ком божићне распродаје… »

"Христос се роди", Арапска лига тражи признање Палестине и одлазак човека који је ходао по Месецу: Ваш брифинг за недељу

Недељник 07.01.2018
Свима који славе упућујемо најлепше жеље за најрадоснији хришћански празник, а погледајте и остале теме о којима ће се данас причати. ХРИСТОС СЕ РОДИ - Православни верници који поштују јулијански календар славе Божић… »