Извор: Спутник/Друштво архива вести 07.01.2018

Руска православна црква може да помогне Србији (видео)

Спутник 07.01.2018
Руска православна црква је сада у таквој ситуацији да реално може доста да помогне Србији зато што има своје представнике и у Уједињеним нацијама, а има и стално представништво при Европској унији у Бриселу, каже старешина… »

Ево шта све може да вам се догоди на нервној бази

Спутник 07.01.2018
Колико пута вам се десило да чујете да је тегоба коју осећате сигурно психосоматска, да сте то добили од стреса или нервирања. А да ли заиста можемо од тога да се разболимо? Још је Хипократ говорио колико су наше мисли… »

Пораз за поразом: Где ће Америка доживети следећи фијаско

Спутник 07.01.2018
Иранска Револуционарна гарда саопштила је да су снаге безбедности и народ Ирана „поразили немире које су подстакли страни непријатељи, укључујући САД, Израел и Саудијску Арабију“. Крај протеста у Ирану чини се као још… »

Над Србима извршен свесни геноцид: Слабе туку, јаке поштују (фото)

Спутник 07.01.2018
Хришћанским народима никад није било лако кроз историју. Слабе туку, јаке поштују - тако је било и тако ће увек бити, каже за Спутњик главни свештеник Ваздушно-космичких снага Русије, протојереј Михаил Васиљев. Како ви… »

Место у којем скоро сви имају рак — а нико не зна зашто

Спутник 07.01.2018
Немачко село има двоструко већу стопу обољевања од рака од државног просека... Иако је дом само 1.500 људи, село Вевелсфлет постало је светски познато, али не по доброме. Наиме, у том немачком месту чак сваки десети… »

Амфилохије: Нема будућности на злочинима, ни Албанци нису срећни

Спутник 07.01.2018
Архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије каже да Српска православна црква не може да промени своје ставове и одрекне се Косова, јер би тиме морала да се одрекне сама себе. „То апсолутно не долази у… »

Предизборно престројавање: Ко ће изаћи Милу на црту

Спутник 07.01.2018
У години у којој Црну Гору очекује више важних изборних циклуса, већ сада је очигледно да највећа снага владајуће Демократске партије социјалиста парадоксално лежи управо у опозицији, односно у њеној све већој… »

КВИЗ: Како прослављамо Божић

Спутник 07.01.2018
Рођење Христово се код нас слави 7. јануара. Најрадоснији хришћански празник се слави у кругу најуже породице и тада су сви на окупу. Верује се да је Христов дух у божићним данима присутан међу људима, да доноси мир и… »

Сад је огољено: Процурила истина која открива суштину америчке политике у свету

Спутник 07.01.2018
Цурење у јавност меморандума Стејт департмента, према коме су људска права и демократске вредности оружје које Америка на различите начине (зло)употребљава према савезницима и према противницима, до краја је оголило… »

Трајање у времену на ивици крика (видео)

Спутник 07.01.2018
Одавно сам схватио да је живот заправо једна трагикомична фарса. Да и у најдраматичнијим ситуацијама постоји зрнце комичног, будаластог, открили су одавно Чехов и Шекспир. Тако и ја посматрам сопствени живот — каже… »