Извор: Н1 Инфо/Балкан архива вести 01.02.2018

Слободан Арежина гост Новог дана

Н1 Инфо 01.02.2018
Штампу у Новом дану листа Слободан Арежина, а биће речи и о заједничкој седници влада Словеније и Србије. Владе Репубике Србије и Републике Словеније, предвођене премијерима Аном Брнабић и Миром Цераром, одржале су… »

Нимиц: Договор Македоније и Грчке напредује

Н1 Инфо 01.02.2018
Посредник УН за решавање спора Македоније с Грчком око имена Метју Нимиц изјавио је у Скопљу да тај процес напредује и да треба искористи то што код обе стране постоји воља да се нађе решење. "Сада је право време да се… »

Србија и обавезујући споразум: За танго је потребно двоје

Н1 Инфо 01.02.2018
После поруке из Брисела да пре прикључења Србије Европској унији очекује правно обавезујући споразум са Приштином, Београд подсећа да је за танго потребно двоје. Извор: Н1 То да је пре чланства потребан потпис, потврдио је… »

У несрећи погинуо посланик парламента Федерације БиХ

Н1 Инфо 01.02.2018
Посланик у парламенту Федерације БиХ Фахрудин Никшић погинуо је синоћ у саобраћајној несрећи у месту Тушњићи код Високог, на регионалном путу Кисељак - Високо. Несрећа се догодила синоћ око 23.00 часа, након што је… »

Вучић замолио Додика да ауторитетом утиче на отварање моста

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске (РС) Милорад Додик разговарали су у Београду о инфраструктурним пројектима од виталне важности за повезивање Србије и РС. Како је саопштено из кабинета… »

Наташа Кандић и ФХП номиновани за Нобелову награду за мир

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Хелсиншког комитета у САД конгресмен Роџер Викер и члан Дома за спољне послове Конгреса САД Елиот Енџел номиновали су оснивачицу Фонда за хуманитарно право (ФХП) из Београда Наташу Кандић и ФХП за Нобелову… »

Тачи: Специјални суд морамо да прогутамо, неће бити укинут

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да се неће укинути Специјални суд за злочине ОВК, додајући да не треба да се укине. Тачи је на конференцији за новинаре рекао да је то став државе Косово, али да је тај суд историјска… »

Кељменди ослобођен за убиство Делалића, добио шест година

Н1 Инфо 01.02.2018
Основни суд у Приштини у четвртак је прогласио Насера Кељмендија кривим за неовлашћено поседовање наркотика у циљу дистрибуције, за шта га је осудио на шест година затвора, док је по свим осталим тачкама ослобођен… »

Ватикан размишља да дозволи свештеницима да се жене?

Н1 Инфо 01.02.2018
Хоће ли мањак свештеника натерати католичку цркву да омогући улазак у свештенички ред већ ожењеним мушкарцима и укине целибат? О том питању се све гласније говори и у Ватикану, а тему би на дневни ред могао да стави… »

Влада Мађарске помаже породицама у дијаспори

Н1 Инфо 01.02.2018
У оквиру програма "Пупчана врпца", Влада Мађарске исплатиће једнократни матерински додатак у износу од око 214 евра свим мађарским породицама са децом које живе ван матице, изјавила је државна секретарка Министарства за… »