Извор: СЕЕбиз архива вести 27.02.2018

Вучић након састанка са Меркел: Пред Србијом тежак пут

СЕЕбиз 27.02.2018
БЕРЛИН - Председник Александар Вучић изјавио је данас у Берлину да је пред Србијом тежак пут у реформама, као и тешка препрека која се тиче решавања односа Београда и Приштине. На конференцији за новинаре с немачком… »

Пацолли: Дачић Бурундију нудио оружје да повуку одлуку о Косову

СЕЕбиз 27.02.2018
ПРИШТИНА - Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли оптужио је данас министра спољних послова Србије Ивицу Дачић да је Бурундију нудио оружје у замену за повлачење одлуке о признању независности Косова. Пацолли… »

Азијска тржишта: Индекси надокнадили већину губитака

СЕЕбиз 27.02.2018
ТОКИО – На већини азијских бурзи цијене су дионица у уторак порасле, захваљујући успону Валл Стреета дан прије, чиме је настављен опоравак тржишта од пада почетком вељаче, док је долар стабилан уочи првог извјешћа… »

Просјечна црногорска зарада у јануару 511 еура

СЕЕбиз 27.02.2018
ПОДГОРИЦА - Просјечна зарада без пореза и доприноса у јануару је, према подацима Монстата, износила 511 еура, што је 0,2 одсто мање у односу на прошлогодишњи децембар. Просјечна зарада без пореза и доприноса у јануару је… »

Транспарентност Србија: Финансирање изборних кампања у Србији неуређено и непримерено

СЕЕбиз 27.02.2018
БЕОГРАД - Кампања за предстојеће изборе у Београду је још један доказ да финансирање изборних кампања у Србији није уређено на логичан и примерен начин, оценила је данас организација Транспарентност Србија (ТС). Како… »

УниЦредит: Србија међу перспективнијим тржиштима региона за обновљиве изворе енергије

СЕЕбиз 27.02.2018
БЕОГРАД - Србија је једно од најперспективнијих тржишта у читавом региону када су у питању обновљиви извори енергије, објавила је данас УниЦредит банка. "Коришћење обновљивих извора енергије утиче на очување животне… »

Фабрис Перушко нови повјереник за Агрокор

СЕЕбиз 27.02.2018
ЗАГРЕБ - Премијер и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић није у понедјељак желио конкретно одговорити има ли име за новог повјереника за Агрокор кратко поручивши како их има више, но како дознаје Јутарњи чини се да би нови… »

Београдска берза: НИС и Комерцијална банка у фокусу инвеститора

СЕЕбиз 27.02.2018
БЕОГРАД - Нафтна индустрија Србије и обичне акције Комерцијалне банке биле су данас у фокусу инвеститора на домаћем тржишту акција. БЕЛЕКС15 је ослабио 0,2 одсто, на 752,24 поена док је БЕЛЕКСлине спуштен 0,3 одсто, на 1.579,81… »

Прерани одлазак Желимира Циглара

СЕЕбиз 27.02.2018
ЗАГРЕБ - Прије точно двије године баш ми је бивши казалишни критичар Вечерњег листа Желимир Циглар јавио вијест о смрти модне и ликовне критичарке Вечерњака Ане Лендвај. А у уторак 27. вељаче изненада је преминуо и… »

Вучић: Без компромиса са Албанцима бићемо попут Турске и Македоније

СЕЕбиз 27.02.2018
БЕРЛИН - Немачка на правно-обавезујућем споразуму Београда и Приштине инсистира од 2008. године, рекао је председник Србије Александар Вучић. Председник Вучић рекао је да се похвале немачке канцеларке, пре свега односе, на… »