Извор: Правда/Свет архива вести 17.03.2018

Овако британски амбасадор иде на рапорт код руса: Крај британске дипломатије у Москви (видео)

Правда 17.03.2018
Амбасадор Велике Британије у Москви Лори Бристоу је хитно позван у руско Министарство спољних послова. Британском амбасадору је у згради Министарства спољних послова Русије уручено решење Министарства спољних послова о… »

Тешка бесмислица: Да је „Новичок“ био у коферу Јулије Скрипаљ - отровао би се цео авион којим је стигла из Москве!

Правда 17.03.2018
Нова верзија покушаја тровања шпијуна МИ6 Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије - коју је објавио лондонски Тхе Телеграпх са позивањем на британску обавештајну службу -не само да је пуна „рупа“, него је и… »

Сиријски парадокс: Да ли је Вашингтон чуо упозорење Москве? Јуришамо ли у сусрет светском рату?

Правда 17.03.2018
Сиријски парадокс готово да не може да буде већи, уз то и опаснији — што је ближи крају грађански рат у тој земљи, то смо ближе његовом распламсавању у светски рат. Или макар тако изгледа. У оба случаја, брига не може… »

Оборена летелица која је ишла ка руској бази у Сирији: Систем "Панцир С1" испалио два хица, летелица пала у море

Правда 17.03.2018
Руски систем противаздушне одбране у бази Хмејмим оборио је данас непознату летелицу надомак приобалног насеља Јаблех. На непознату летелицу је испаљено два пројектила, а она се срушила у Средоземно море. Дејствовао је руски… »

Дупла офанзива: Саа се обрушила на два главна милитантна упоришта у источном Дамаску!

Правда 17.03.2018
Елитне снаге сиријске војске покренуле су нови напад на оружане групе побуњеника у Дамаску у региону Источна Гута. Према изворима повезаним са војском, сиријска армија спроводи концентрични напад у најјужнијем џепу источне… »

Шојгу ударио по вилијамсу: Блебеће као алапача, нема интелигенцију!

Правда 17.03.2018
Блебетање у стилу најобичније алапаче, које је демонстрирао руководилац Британског министарства одбране Гавин Вилијамсон, савршено показује изузетан степен његове интелектуалне импотенције, изјавио је Руски министар одбране… »

Асадова армија ослободила од терориста 70 одсто територије Источне Гуте! Лавров: Дотући ћемо их!

Правда 17.03.2018
Сиријска регуларна армија ослободила је од терориста 70 одсто територије Источне Гуте. Ово је званично саопштио војни врх у Дамаску. Додатно је прецизирао и нагласио: „Крвљу наших палих хероја у Источној Гути су… »

Опсадно стање у Кијеву: Полиција са аутоматским пушкама и псима на Мајдану чека демонстранте (видео)

Правда 17.03.2018
Дан пре најављеног антивладиног протеста присталица депортованог Михаила Сакашвилија полиција је заузела позиције на главном тргу у Кијеву. Припадници украјинске полиције и Националне гарде наоружани аутоматским пушкама… »

Пронађена Турска фабрика новца у Деир Ез зору: Овде је стварана валута Исламске државе (видео)

Правда 17.03.2018
Војници Сиријске арапске армије су у провинцији Деир Ез Зор пронашли читаву турску фабрику за производњу новца. САА је пронашла турске машине за штампање новца терористичке Исламске државе. На снимку се виде машине за… »

Ово се у Донбасу није догодило од почетка рата: Чије речи утичу на Украјину?

Правда 17.03.2018
У Донбасу и на истоку Украјине догађа се оно што се није десило од почетка рата. Донбасом је завладала незапамћена тишина, рекао је руски писац и заменик команданта једног од батаљона армије ДНР Захар Прилепин у интервјуу за… »