Извор: Политика/Друштво архива вести 24.05.2018

Авион „Ер Србије” слетео „уз индикације техничких потешкоћа”

Политика 24.05.2018
Авион „Ер Србије” на линији из Копенхагена слетео је на београдски аеродром „уз индикације техничких потешкоћа” али се у саопштењу наводи да је слетање протекло сигурно и да су сви путници безбедно искрцани из… »

Руски и српски патријарх отворили свечаност у част Ћирила и Методија

Политика 24.05.2018
МОСКВА - Свечаном службом у Храму Христа Спаситеља у Москви је започела прослава Дана словенске писмености и културе. Литургију су служила два патријарха — московски и целе Русије Кирил и српски Иринеј, као и неколико… »

Јачање војне сарадње Србије и Кине

Политика 24.05.2018
Пуковник Милан Ранковић, начелник Управе за Међународну војну сарадњу Сектора за политку одбране Министарства одбране и старији пуковник Ма Јонгбао, изасланик одбране НР Кине у нашој земљи потписали су, током план… »

Страни издавачи владају српским тржиштем уџбеника

Политика 24.05.2018
Судећи по новом каталогу одобрених наслова за први и пети разред, од 173 понуђене књиге готово трећину, односно 52, штампају издавачке куће „Клет”, „Нови логос” и „Фреска”, све три део исте немачко-словеначке… »

Србин је овде зрно песка у пустињи

Политика 24.05.2018
Нема плакања, идемо даље, било је и горе време, кажу у Призренској богословији. Призрен – Литургијом под отвореним небом у атријуму Цркве Св. Спаса у Призрену у присуству преосталих петнаест Призренаца и око педесет Срба који… »

Патријарх Иринеј у Москви: Срби веома блиски руском народу

Политика 24.05.2018
Патријарх српски Ирнеј, који је данас посетио Московску патријаршију поводом примања награде Међународног фонда јединства православних народа, поручио је да су Срби веома блиски руском народу и да та блискост траје већ… »

Црвени метео-аларм за југозападну Србију

Политика 24.05.2018
Хидрометеоролошки завод Србије издао је за данас црвени метео-аларм за југозапад Србије, док је наранџасти објављен за подручја западне и југоисточне Србије, као и Косова и Метохије. За остале делове земље издат је жути… »

Укидање Закона о привременом умањењу пензија и даље неизвесно

Политика 24.05.2018
Мисија Међународног монетарног фонда, која је од 7. маја 2018. године у Београду на преговорима око новог аранжмана са Србијом, сугерисала је представницима Владе Србије да укину Закон о привременом умањењу пензија, који је на… »