Извор: Слободна Европа/Балкан архива вести 24.05.2018

Разговори Грчке и Македоније о имену у Њујорку

Слободна Европа 24.05.2018
Министарство спољних послова Македоније саопштило је данас да су "маратонски преговори" те земље и Грчке око имена данас настављени у Њујорку. Министри спољних послова Македоније и Грчке, Никола Димитров и Никос Коцијас… »

Председник Србије: Не желим замрзнути конфликт

Слободна Европа 24.05.2018
Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је за решавање проблема са Косовом што пре, без обзира на критике домаће јавности. "Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба да… »

Поново одложено суђење за злочин у Кравици

Слободна Европа 24.05.2018
Главни претрес у поновљеном суђењу за масакр над Бошњацима у Кравици код Сребренице из 1995. године одложен је за 30. мај и 1. јун, јер се на суђењу пред Специјалним судом у Београду није појавио Драгомир Паровић, један… »

ЕУ увела Газпрому услове за продају у источној Европи

Слободна Европа 24.05.2018
Евопска унија (ЕУ) одредила је риској компанији Газпром низ обавеза за побољшање протока гаса по конкурентним ценама у источној Европи, саопштено је данас. Европска комесарка за заштиту конкуренције Марете Вестагер рекла је… »

Жигманов: Скупштина да реагује на увреде радикала

Слободна Европа 24.05.2018
Посланик Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов осудио је данас увреде представника Српске радикалне странке (СРС) на свој рачун и позвао председницу парламента Мају Гојковић да на њих реагује. Он је на… »

Оружари 'Застава оружје' и Вулин без договора

Слободна Европа 24.05.2018
Представници Штрајкачког одбора фабрике "Застава аутомобили" из Крагујевца и Министарства одбране нису данас успели да постигну договор о стратешким захтевима крагујевачких оружара. Председник фабричког синдиката Драган… »

Пресуде за 'Медицус' у случају трговине људским органима

Слободна Европа 24.05.2018
Основни суд у Приштини прогласио је кривим оптужене у случају познатом као "Медицус" који се тиче трговином људских органа и организованог криминала. Власник клинике доктор Љутфи Дервиши добио је седам и по година затвора и… »

Фрееман се извинио након оптужби за сексуално злостављање

Слободна Европа 24.05.2018
Славни амерички глумац Моргана Фреемана извинио се групи жена које су га оптужиле за сексуално злостављање и непримјерено понашање. Осам жена поднијело је ове оптужбе, пише ЦНН. "Покушавао ми је подићи сукњу и питао… »

САД негирају да су извршиле напад на положаје сиријске војске

Слободна Европа 24.05.2018
Сиријски државни медији известили су да је коалиција предвођена Сједињеним Државама која се бори против такозване Исламске државе рано у четвртак рано ујутру гађала сиријске војне положаје у источној Сирији, али је војска… »

Истражитељи: Малезијски авион оборен руском ракетом

Слободна Европа 24.05.2018
Међународни тим истражитеља саопштио је данас да је детаљном анализом видео снимака установљено да је ракетом из система Бук која је дошла из руске војске погођен авион Малезија ерлајнса, који је оборен пре скоро четири… »