Извор: Слободна Европа/Свет архива вести 24.05.2018

Налази истраге: МХ17 оборен ракетом руске војске

Слободна Европа 24.05.2018
Заједнички истражни тим којег сачињавају стручњаци из Аустралије, Белгије, Малезије, Низоземске и Украјине потврдио је досадашњу истрагу да је малезијски путнички авион оборен ракетом из руског сустава БУК, која је… »

САД отказале самит са Северном Корејом

Слободна Европа 24.05.2018
Амерички председник Доналд Трамп оценио је у четвртак да лидер Северне Кореј Ким Џонг Ун жели да уради шта је исправно остављајући могућност новог састанка након раније најаве да је самит заказан 12. јуна у Сингапуру… »

Трамп отказао састанак са Кимом

Слободна Европа 24.05.2018
Председник САД Доналд Трамп отказао је сусрет са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, планираним за 12. јуни, саопштила је Бела кућа. "Заиста сам се надао да ћу бити тамо са вама. Нажалост, након велике љутње и… »

Мадуро присегао за предсједника Венезуеле

Слободна Европа 24.05.2018
Ницолас Мадуро присегнуо је за други шестогодишњи мандат за предсједника Венезуеле који треба почети тек 10. сијечња 2019. године. Мадуро је побиједио на изборима прије четири дана. Гласовање је бојкотирала опорба јер… »

Шведска усвојила закон о експлицитном пристанку на сексуални однос

Слободна Европа 24.05.2018
Шведска је усвојила закон који предвиђа да ће људи морати да добију експлицитан пристанак од друге особе на сексуални однос, а у супротном ће се сматрати силовањем, пренела је данас агенција АП. Закон усвојен је са 257… »

Вековни савезници: Може ли ЕУ да 'покаже зубе' Трампу?

Слободна Европа 24.05.2018
Не кидајте грубо нити пријатељства, јер ако их треба поново везати остаће чворови, упозоравао је Абрахам Линколн (Линцолн). У односима Европске уније и Сједињених Америчких Држава све је више несугласица, тако да је питање… »