Извор: БК ТВ/Политика архива вести 06.06.2018

Приштина оптужује: Србија пребира по трешњама; Београд: Неће Албанци манипулатори да нам подмећу црвљиве трешње!

БК ТВ 06.06.2018
Шеф приштинског тима у техничком дијалогу са Београдом, Авни Арифи, наставља да полемише са званичницима владине Канцеларије за Косово и Метохију. Он је оценио да Србија треба да покаже "високу озбиљност, и да спроведе… »

Долази до обједињавања! Приштина и Тирана постигли споразум!

БК ТВ 06.06.2018
Косовски парламент усвојио је споразум о обједињавању царина Приштине и Тиране, јавља портал "Јуропијан Вестерн Балканс". Како наводи, за споразум је у уторак гласало 67 посланика, један је био против, док је један био… »

Раскол у Европској унији због Србије! Ова тројка жели да убрза и што пре наметне решење за Косово!

БК ТВ 06.06.2018
Француска, Немачка и Холандија траже да се укључе у дијалог о Косову и Метохији, као "асистенти" високе представнице Федерике Могерини, како би наметнули своје решење и цео процес завршили до краја године. Саговорници "… »

"Не могу да обећам, али отварање нових поглавља није нереално!"

БК ТВ 06.06.2018
Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан каже да је Србија добро напредује у преговорима са Европом унијом иначе, према његовим речима, не би било могуће отварање нових поглавља у јуну. "Мислим да Србија… »

Стижу добре вести за Србију из Европске уније! Ево колико новца добијамо до краја јуна - и то није све!

БК ТВ 06.06.2018
Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас, после сусрета са европским комесаром Јоханесом Ханом у Бриселу, да до краја јуна очекује отварање два преговарачка поглавља. Поред тога, до краја… »

"Царинско уједињење Тиране и Приштине део великоалбанске политике!" Срби жестоко негодују и осуђују - траже хитан…

БК ТВ 06.06.2018
Царинско уједињење Приштине и Тиране представља јасну манифестацију таковане "великоалбанске политике" Ово оцењује Српска листа и додаје да то потврђује потребу најхитнијег састанка представника Српске листе са председником… »

"Напади на Србе изгледају као мило за драго!" Вулин: ЕУ хитно да се огради од ове изјаве ако жели да...

БК ТВ 06.06.2018
Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да, ако Европска унија хоће да поврати поверење Срба, онда ће морати да се огради од изјаве шефице канцеларије ЕУ на КиМ Наталије Апостолове. "Рећи да је насиље над Србима на… »

Американци забринути због узнемирујућег броја напада на Србе! "То иде само на штету Косова!"

БК ТВ 06.06.2018
Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави изразио је забринутост због узнемирујућег броја инцидената према појединцима из српске заједнице на Косову, додајући да су они у потпуности неприхватљиви. Он је за Радио Слободна… »

Амбасада САД-а све демантује: Нисмо поднели никакав предлог за Косово!

БК ТВ 06.06.2018
САД подржавају дијалог Београда и Приштине и са лидерима Србије, Косова, као и са званичницима ЕУ разматрају различите идеје, али нису поднеле никакав предлог за правно обавезујући споразум о нормализацији односа. То је данас… »

Ђурић: Одбијање Приштине опасно и неодговорно

БК ТВ 06.06.2018
Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ðурић каже за Тањуг да је одбијање дијалога од стране Приштине опасно и неодговорно баш као и негирање преузетих обавеза и обмањивање јавности о њиховој садржини. "Главни… »