Извор: Вечерње новости/Култура архива вести 06.06.2018

Мирјана Карановић: Нисам мислила да ћу постати глумица

Вечерње новости 06.06.2018
Мирјани Карановић и Богдану Диклићу данас је уручен Златни печат Југословенске кинотеке. Мирјани Карановић и Богдану Диклићу данас је уручен Златни печат Југословенске кинотеке. Тачно на дан када Југославенска кинотека… »

“Камене сузе“ у Српском културном центру у Приштини

Вечерње новости 06.06.2018
У Српском културном центру у Приштини представљена поезија Ранка Ђиновића. У Српском културном центру у Приштини јуче одржан књижевни час на коме је представљена поезија Ранка Ђиновића, песника из Ђаковице… »

Нема места хит писцима

Вечерње новости 06.06.2018
Објављени резултати конкурса Министарства културе за откуп књига за библиотеке Србије. По броју изабраних наслова најбоље су прошли домаћи писци за најмлађе читаоце. НА овогодишњем конкурсу Министарства културе за откуп… »

"Лифка" за Шербеџију

Вечерње новости 06.06.2018
Најављен програм и буџет 25. јубиларног издања фестивала европског филма Палић. Пред публиком сто остварења у свим селекцијама, гости из иностранства. ЈУБИЛАРНИ, 25. фестивал европског филма Палић одржаће се од 14. до 20… »

Гуши се културно обиље планете

Вечерње новости 06.06.2018
Заједничком изјавом учесника завршен други међународни скуп писаца "Београдски контрапункт" у Југословенској кинотеци. ГЛОБАЛНИ неуротични и површни стил живота, који се намеће као једини могућ и једини прихватљив… »

Прослава Дана југословенске кинотеке

Вечерње новости 06.06.2018
Дан Југословенске кинотеке, 6. јун, свечано ће бити обележен уручењем престижне награде Златни печат за допринос српској кинематографији. ДАН Југословенске кинотеке, 6. јун, свечано ће бити обележен уручењем престижне… »

Слика Ван Гога продата за више од седам милиона евра

Вечерње новости 05.06.2018
Један од раних радова холандског сликара Винсента Ван Гога продат је у понедељак вече у Паризу за више од седам милиона евра. Један од раних радова холандског сликара Винсента Ван Гога продат је у понедељак вече у Паризу за… »

Интервју Милутин Обрадовић: Заробљен сам у тајнама чији је вечити чувар страх

Вечерње новости 05.06.2018
Један од најаутентичнијих и најперспективнијих уметника данашњице говори за НовостиОнлине о изложби „Обичан, малецки сан“, сновима, слободи, поразима, победама.... Након недавно завршене веома успешне изложбе под… »

Сахрањен Предраг Бајчетић: Непрекидно је стварао бољи свет

Вечерње новости 05.06.2018
На Новом гробљу у Београду сахрањен редитељ и професор Предраг Бајчетић. СВЕЧАНО, тужно и тихо, уз венце и букете црвених и белих ружа, са кишом и сунцем који су се смењивали, уз појање свештеника и хора испраћен је… »

Нови хладни рат

Вечерње новости 05.06.2018
Представљена књига Винка Пандуревића. КЊИГА "Нови хладни рат и Србија - Геополитичка стварност Срба" потпуковника др Винка Пандуревића резултат је вишегодишњег, континуираног научног и стручног праћења и анализирања… »