Извор: Вести онлине/Балкан архива вести 14.06.2018

Регион бруји о "дипломатском скандалу без преседана" - а шта кажу Борисов и Иванов?

Вести онлине 14.06.2018
Одлука бугарског премијера Бојка Борисова да одбије сусрет са председником Македоније Ðорђем Ивановим зато што се он противи договора Атине и Скопља о новом имену те бивше југословенске републике у делу македонске јавности је… »

Албанци у Црној Гори хоће да праве велику Албанију

Вести онлине 14.06.2018
Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оцењује да сви албански политичари у Црној Гори подржавају стварање "природне Албаније", по принципу "Сви Албанци у једној држави". - Албанија је стратешки партнер САД… »

Влада Македоније објавила споразум о имену са Грчком

Вести онлине 14.06.2018
Македонска влада је на данашњој седници размотрила и једногласно усвојила извештај о решењу за спор због имена између Скопља и Атине и о стратешком партнерству између две стране, након чега је донела одлуку да споразум… »

Мостар: Утопила се тромесечна беба

Вести онлине 14.06.2018
Тромесечна беба утопила се јутрос у Мостару. Како преноси Кликс, беба се утопила у бунару, док је њена 31-годишња мајка спасена. До трагедије је дошло у насељу Потоци, потврдила је дежурна тужитељка… »

Хрвати сутра блокирају саобраћај због цене горива

Вести онлине 14.06.2018
Организатори протестне акције "#угасимотор" позвали су данас са загребачког Марковог трга грађане да се у што већем броју одазову сутрашњој акцији блокирања саобраћаја широм Хрватске с циљем да натерају власт да смањи… »

Скопље највероватније у јуну добија датум за преговоре

Вести онлине 14.06.2018
Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан изразио је уверење да ће Савет ЕУ већ овог месеца дати Македонији датум за почетак преговора о приступању. - Не могу ништа да гарантујем 100 одсто. Ја сам увек… »

Чешки редитељ снима филм о српском страдању у Сребреници

Вести онлине 14.06.2018
Филмски редитељ из Чешке Вацлав Дворжак са сарадницима почео је да снима материјал за документарни филм о српском страдању у Сребреници у протеклом Отаџбинском рату. Дворжак је изјавио за Срну да је пре осам година почео… »

Мектић: Нема повећања броја миграната у БиХ

Вести онлине 14.06.2018
Од 6.513 миграната, колико је до сада ушло у БиХ, њих 5.887 исказало је жељу за добијањем азила, званични захтев је поднело 611 особа, али до сада ниједан није одобрен. Те податке је изнео министар безбедности Драган… »

Груевски: "Северну Македонију" сам одбио 2009. године

Вести онлине 14.06.2018
Бивши македонски премијер Никола Груевски оштро је критиковао договор Скопља и Атине око будуц́ег имена Македоније, тврдец́и да је назив "Северна Македонија" одбио још 2009. године. - Јавно одбачено 2009. - данас… »

Димитров: Потписивање споразума о имену наредних дана

Вести онлине 14.06.2018
Церемонија потписивања споразума између Атине и Скопља о новом називу Република Северна Македонија биће одржана у наредних неколико дана, рекао је министар иностраних послова Македоније Никола Димитров. Влада у Скопљу… »