Извор: Вести онлине/Политика архива вести 14.06.2018

ЕУ повећава буџет за Западни Балкан 20 одсто

Вести онлине 14.06.2018
Комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан најавио је повећање буџета за претприступну помоћ (ИПА ИИИ) земљама кандидатима и потенцијалним кандидатима са 12,5 на 14,5 милијарди евра за период од 2021 до 2027. године. Ово… »

"Вучић се бори за Косово"

Вести онлине 14.06.2018
Председник Србије Александар Вучић улаже више од 80 одсто свог времена у налажење компромиса за КиМ, изјавила премијерка Ана Брнабић. - За компромис је потребно најмање двоје, међутим сада је то више чинилаца. Људи у… »

Брнабић: ЕУ и САД утичу на Приштину

Вести онлине 14.06.2018
Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да је Србија показала конструктивност и да је увек спремна на разговоре, а да од ЕУ и других земаља, као што је САД, очекује да утичу на Приштину да покаже озбиљност, примени… »

Командант Кфора о косовској војсци: Реална оцена или порука за Србе?

Вести онлине 14.06.2018
Изјава команданта Кфора Салватореа Куочија да је за формирање косовске војске потребно бар 10 година је реално сагледавање ситуације кад је реч о формирању оружаних снага у било којој земљи, али и потврда става НАТО-а да се… »

"Утопија је размишљати о промени формата дијалога"

Вести онлине 14.06.2018
Утопија је у овом тренутку размишљати о промени формата дијалога Београда и Приштине, где би се неко прикључио том процесу, јер то није у овом тренутку није реално, а ако би се ипак догодило, Србија би ту том случају… »

"Случај Ðурић је био непотребан - То је била провокација српских власти"

Вести онлине 14.06.2018
Косовски председник Хашим Тачи рекао је, у интервјуу бечком дневнику "Пресе", да је "случај" Марка Ðурића био непотребан и да се тако нешто не сме поновити, као и да се са председником Србије сагласио да је споразум… »

Приштина има подршку за чланство у Интерполу

Вести онлине 14.06.2018
Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли тврди да је пријем Приштине у Интерпол уврштен у дневни ред Скупштине Интерпола. Он је то написао на свом Фејсбуку и додао да је подрсдска добијена већином гласова на састанку… »

"У САД смо дошли да реално представимо проблеме Срба"

Вести онлине 14.06.2018
Потпредседник косовске владе и министар за повратак Далибор Јевтић, који се са делегацијом Српске листе налази се у посети Вашингтону, каже да је циљ њихове посете да реално представе проблеме Срба на Косову и Метхонији и да… »

Дачић: Настављамо да улажемо напоре у дијалог са Приштином

Вести онлине 14.06.2018
Србија је спремна да настави да улаже напоре на плану проналажења трајног решења које ће бити у интересу Београда и Приштине, али и допринети стабилности целог региона, а самим тим и Европе, речено је данас у разговору… »

Нови мандат Еулекса: Овде смо да помогнемо Косову

Вести онлине 14.06.2018
ЕУЛЕКС у новом мандату који почине сутра да ради са 500 људи, а међу и више неће бити ЕУЛЕКС-ових судија и тужилаца у правосудном систему Косова. Ово у писаном интервјуу за Тањуг поводом завршетка десетогодишње мисије… »