Извор: Блиц/Балкан архива вести 26.06.2018

Споменик Мехмеда и Макарија Соколовића стигао у Андрићград

Блиц 26.06.2018
Споменик Мехмед-паши и Светом Макарију Соколовићу, који ће на Видовдан бити свечано откривен, допремљен је данас у Андрићград. Од 28. јуна, у пријатељском загрљају, Мехмед-паша и Свети Макарије стајаће на улазу у… »

Цвијановић: Послодавци морају да повећају плате, циљ је да минимална зарада ускоро буде 500 КМ

Блиц 26.06.2018
Председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће, након најављеног повећања, најнижа плата у јавном сектору у Српској бити 450 КМ, те да је циљ Владе да минимална зарада ускоро буде 500 КМ. Након… »

Сазнајемо: Руски амбасадор отказао посету Сребреници

Блиц 26.06.2018
Руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов отказао је за сутра најављену посјету општини Сребреница, рекао је за Српскаинфо начелник те општине Младен Грујичић. Амбасадор је имао план да разговара са Грујичићем, његовим… »

Препуцавања у здравству српске: Струковни синдикат: Докторе уцењују; Гранулић: То је глупост

Блиц 26.06.2018
Нисам толико моћан човек да могу натерати било којег лекара да изађе из синдиката, каже председник Синдиката здравства и социјалне заштите РС Миленко Гранулић, одговарајући тако на оптужбу да заједно са ресорним министром… »

Бахата вожња се наставља: Брзину нису смањили ни због драконских казни

Блиц 25.06.2018
Строге казне за брзу вожњу, невезање појаса или кориштење телефона у вожњи за годину дана нису баш успеле да „примире“ возаче у РС. По званичним подацима Министарства унутрашњих послова, полиција у Српској је за… »