Извор: Политика/Друштво архива вести 26.06.2018

Буџет улази у мирније воде, еколошка улагања приоритет

Политика 26.06.2018
У област заштите животне средине у наредних 10 до 15 година неопходне инвестиције од око 8,5 милијарди евра. Јавне финансије улазе у мирније фискалне воде, па би сада један од приоритета за креаторе економске политике требало да… »

Власник САБ-а сваљује кривицу на грчке партнере

Политика 26.06.2018
Тврди да ће продати имовину и да ће свима бити враћено од 70 до 100 одсто износа који су уплатили. – Инспекција још утврђује колики је износ штете и да ли ће полиса од 300.000 евра моћи све да покрије. Власник… »

Уставни амандмани по европским стандардима

Политика 26.06.2018
После замерки које су чланови Венецијанске комисије изнели на нацрт амандмана на Устав Србије у области правосуђа, потребно је да се цео његов текст или мења или пише поново, сагласни су представници правосудне струке… »

Цецин вокатив лети из уџбеника

Политика 26.06.2018
Коначну реч има министар просвете и његово обећање да ће проблематични садржаји бити избачени тешко да ће „превидети” иједан озбиљни издавач, тврде у министарству. Школску годину која је за нама обележиле су две… »

Будуће бруцоше изненадили „бохемизми” и „клитике”

Политика 26.06.2018
Први дан за пријемне испите на многим факултетима у Београду и Нишу, у следећих неколико дана и на осталима. Понедељак је био први овонедељни веома напоран дан за будуће студенте: на многим факултетима државних универзитета… »

Лончар: Проблем прављења и употребе синтетичких дрога биће тема у Влади

Политика 26.06.2018
КРУШЕВАЦ- Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће проблем прављења и употребе синтетичких дрога изнети пред Владу, која треба да нађе, како је истакао, „одговор против оних који убијају децу”. Он је указао на… »

Рукавица у свемиру

Политика 26.06.2018
Председник САД Доналд Трамп наредио је оснивање новог вида америчких оружаних снага, поред Копнене војске, Ратне морнарице, Ратног ваздухопловства, Маринаца и Обалске страже, сада ће Амери имати и Свемирске снаге као вид… »

Поново увести служење војног рока

Политика 26.06.2018
Резултати анкете показали су да је чак око 74 одсто грађана за обнављање војне обавезе и традиције, која је непромишљеном одлуком, како се сада наводи, суспендована, не и укинута пре седам године. Додуше, задржано је… »