Извор: Политика/Друштво архива вести 24.09.2018

Вулин: Нико неће забрањивати ријалитије на комерцијалној ТВ

Политика 24.09.2018
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да се у Србији неће забрањивати ниједан програм, па ни ријалити, оцењујући да министар културе Владимир Вукосављевић није смео себи да допусти коментарисање ријалити програма… »

Дупло више Албанаца мисли лоше о Србима, него Срба о Албанцима

Политика 24.09.2018
Чак две трећине Албанаца најнегативније мишљење има према Србима, у односу на све народе у окружењу, док о Албанцима најнегативније мишљење има трећина грађана Србије, показало је најновије истраживање агенције… »

Православљу прети раскол тежи од оног између Истока и Запада

Политика 24.09.2018
Нисмо за Москву него за пуно поштовање вековног канонског поретка и нисмо против Цариграда него против сваке иницијативе која би сигурно изазвала још теже потресе и поделе од оних које већ имамо, каже један од најутицајнијих… »

Јапански пасош највреднији, српски на 36. месту

Политика 24.09.2018
ЛОНДОН – Агенција „Хенли анд партнерс” традиционално је објавила списак највреднијих пасоша на свету према броју земаља које омогућавају слободан улазак. Водећу позицију преузео је Јапан, чији држављани могу да путују… »

Бесплатно прегледано 12.754 грађанина

Политика 24.09.2018
Пацијенти су једним доласком у здравствену установу могли да обаве најмање три специјалистичка прегледа, и то без заказивања. У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа је од 9 до 16 часова у више од 100 здравствених… »

Полицијски синдикат тражи легализацију проституције

Политика 24.09.2018
У Србији се кажњавају само жене, а они који користе њихово тело и душу су на слободи, каже Весна Станојевић. – У кризи морала, бесмислено је легализовати неморалну појаву, сматра адвокат Вељко Делибашић. Синдикат… »

Од болести срца и крвних судова у Србији дневно умре 147 људи

Политика 24.09.2018
На сваких сат времена од кардиоваскуларних болести премине шест људи, а неславна статистика сврстала је нашу земљу на треће место у свету по броју умрлих, одмах после Русије и Украјине. Од болести срца и крвних судова у… »

У Врању почиње испитивање последица НАТО бомбардовања

Политика 24.09.2018
Председник Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања Србије Дарко Лакетић изјавио је јуче да ће ова комисија у наредних десетак дана отићи у Врање. Он је гостујући на РТС-а казао да ће комисија у том граду прикупити… »

Бициклом прешли 1.000 километара у част Солунаца

Политика 24.09.2018
Након десет дана и око 1.000 километара пређених бициклом како би обележили стогодишњицу од пробоја Солунског фронта у Првом светском рату, припадници Удружења „Пријатељи 72. Специјалне бригаде” вратили су се у Београд… »

Устоличен нови епископ захумско-херцеговачки Димитрије

Политика 24.09.2018
У чин епископа увео га је патријарх српски Иринеј, а Свету архијерејску литургију служило више владика Српске православне цркве. ТРЕБИЊЕ - Новоизабрани епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије устоличен је данас у… »