Извор: Глас Америке архива вести 20.10.2018

Српске одбојкашице првакиње света, Тијана МВП!

Глас Америке 20.10.2018
Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је прву титулу првака света у историји, после преокрета у финалу шампионата у Јапану, против Италије, која је водила са 1:0 и 2:1 у сетовима. На крају, изабранице Зорана Терзића… »

Саудијска Арабија признала да је Кашоги убијен у конзулату

Глас Америке 20.10.2018
Саудијска Арабија саопштила је да је новинар Џамал Кашоги мртав и да је отпустила двојицу високих званичника због инцидента који је изазвао међународне осуде и нарушио односе Ријада са Западом. У саопштењу саудијског… »

Бура у Собрању: Македонија ушла у процедуру промене имена земље

Глас Америке 20.10.2018
Македонско Собрање одлучило је у петак увече да покрене иницијативу уставниих промена у складу са Преспанским споразумом. Одлука је донета уз гласове неких опзицоних посланика, што је изазвало бес главне опозицоне партије… »

Хиљаде марширале у Лондону тражећи ново гласање о Брегзиту

Глас Америке 20.10.2018
ЛОНДОН — Хиљаде демонстраната окупиле су се у центру Лондона позивајући на нови референдум о изласку Британије из Европске уније. Организатори желе да јавност има коначну реч о владином договору о Брегзиту са ЕУ, и тврде да… »

Интервју Гласа Америке: Амерички државни секретар Мајк Помпео

Глас Америке 20.10.2018
Сарадница Гласа Америке Грета Ван Састерен разговарала је са америчким државним секретаром Мајком Помпеом у Мексико Ситију, где је био у посети. Грета Ван Састерен: “Ово је ваша друга посета Мексику, због чега сте сада у… »

Експлозија на биралишту у Кабулу

Глас Америке 20.10.2018
КАБУЛ, АВГАНИСТАН — Полиција је саопштила је најмање 10 људи убијено а велики број рањен у самоубилчаком нападу на једно биралиште у Кабулу. У Авганистану се одржавају парламентарни избори. Бирачи чекају у редовима да… »

ЦГ: Одржан протест против изградње мХе на Цијевни

Глас Америке 20.10.2018
Око двије стотине активиста за заштиту животне средине протестовало је у суботу возећи бицикла од центра Подгорице до моста на ријеци Цијевни у мјесту Диноша због градње хидроелектрана на албанском дијелу те ријеке чији је… »