Извор: РТВ/Политика архива вести 20.10.2018

Закључен посебан бирачки списак националних мањина

РТВ 20.10.2018
НОВИ САД - Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић 19. октобра 2018. године у поноћ донео је Решење о заклјучењу Посебног бирачког списка националних мањина. Овим решењем утврђено је да је у Посебан… »

Вучић осудио демонстрације на Тајвану, недвосмислена подршка политици једне Кине

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић је, поводом демонстрација за независност Тајвана, упутио поруку подршке председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу и осудио захтеве демонстраната на Тајвану, који за циљ имају… »

Палмер: Обе стране да предузму крупне и тешке ствари

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Заменик помоћника америчког државног секретара Метју Палмер је поводом питања да ли би споразум Београда и Приштине морао да значи и признање независности Косова, рекао да преговарачи треба да постигну потпуну… »

Поповић: Прекинути преговоре са Приштином ако не одустане од војске

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Министар у Влади Србије и председник Српске народне партије Ненад Поповић сматра да Београд треба да прекине све даље преговоре са Приштином уколико она не одустане од процеса формирања војске. Поповић је навео да… »

Мичел: Ривали САД шире политички и војни утицај на Балкану

РТВ 20.10.2018
ВАШИНГТОН - Помоћник државног секретара САД у Бироу за европске и евроазијске послове Вес Мичел изјавио је да ривали Америке шире политички, војни и трговински утицај широм Балкана. Стејт департмент је вечерас саопштио да… »