Извор: Ал Јазеера/Друштво архива вести 08.12.2018

Север: Права радника и пензионера бранит ћемо и референдумом

Ал Јазеера 08.12.2018
Грађани Хрватске протесте не осјећају као своје, а при томе приговарају да синдикати нису довољно ефикасни, каже предсједник Независних хрватских синдиката. Без обзира на противљење опорбе, синдиката, али и доброг дијела… »

Три приче о Слободану Милошевићу: Србија трага за Вождовим мозгом

Ал Јазеера 08.12.2018
Према писању медија, мозак бившег предсједника Србије и Савезне Републике Југославије никада није враћен породици, нити испоручен Србији. Судећи по све већем занимању медија, многи су се у Србији поново дали у потрагу. Не… »

Босанци нису Французи и није их брига што су цијене горива превисоке

Ал Јазеера 08.12.2018
Иако већ седмицама падају цијене нафте на свјетском тржишту, цијене горива у Босни и Херцеговини остају 1,2 еура, нешто јефтиније него у Француској. Свако повећање цијена нафте у свијету прати повећање цијена горива у… »

'Златно перо' за претварање Поточара у обрадиво земљиште

Ал Јазеера 08.12.2018
Љиљана Булатовић Медић, ауторка мноштва срамних књига о Ратку Младићу, овогодишњи је лауреат награде 'Златно перо', коју Друштво новинара Војводине додељује за значајан допринос развоју новинарства. Србијанска политика… »

Правда за Џенана и Давида: Бх. тужиоци с краљевским овлаштењима

Ал Јазеера 08.12.2018
Случајеви 'Мемић' и 'Драгичевић' оголили су праксу сумњивих и неадекватних истрага, у које су се уплели неформални центри моћи, политика и јаки појединци. Само на два примјера, а то је сасвим довољно да укаже на озбиљне… »

Инфографика: Рекордно америчко бомбардирање Афганистана

Ал Јазеера 08.12.2018
Доласком Доналда Трумпа и новим иницијативама Јима Маттиса, број бачених бомби на ову азијску земљу нагло је порастао. Иако је Афганистан све мање заступљен у свјетским медијима, коалиција предвођена САД-ом је у овој години… »

Новинарски костури у америчком ормару

Ал Јазеера 08.12.2018
Амерички званичници осуђују убиство саудијског новинара Јамала Кхасхоггија, али остају тихи на америчке злочине против новинара. Ријешеност америчког предсједника Доналда Трумпа да "остане непоколебљив партнер Саудијске… »