Извор: Данас/Друштво архива вести 08.12.2018

Цеца преко Јариња ушла на КиМ, спремна да подржи Митровчане и хуманитарно

Данас 08.12.2018
Фолк певачица Светлана – Цеца Ражнатовић је данас у Косовској Митровици рекла да је дошла да „срцем и песмом“ подржи грађане. Подневни наступ код Техничке школе, пред грађанима с државним Србије, почела је песмом… »

Вулин: У војним медицинским установама прегледано око 600.000 људи

Данас 08.12.2018
Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је у војним медицинским установама ове године прегледано око 600.000 грађана, без обзира да ли су војна лица или цивили, а обављено је 3,9 милиона различитих процедура и… »

Косовски медији: Високи официр ОВК позван на испитивање у Хаг

Данас 07.12.2018
Приштински медији су јавили да је још један високи официр Ослободилачке војске Косова (ОВК) позван да се ради испитивања појави у Хагу. Газетаекспресс јавља да је особа, чији идентитет тај портал није саопштио, потврдила да… »

Делегација Србије одала почаст погинулим српским пилотима у Јерменији

Данас 07.12.2018
Делегација Министарства одбране и Војске Србије учествовала је данас у обележавању 30 година од погибије седам припадника Војске Савезне Југославије у Јерменији. Представници Министарства одбране и Војске Србије положили су… »

Како изгледа контрола ГМО у Србији и имамо ли разлога за бригу?

Данас 08.12.2018
Због слабе контроле на граници, у Србију улази неозначена храна са генетски модификованим организмима, кажу противници ГМО и додају да их брине и то што је мултинационална компанија узела превласт на домаћем тржишту семена… »

Шарчевић обишао радове у основној школи у Великом Градишту

Данас 08.12.2018
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас радове на новом објекту Основне школе „Миша Живановић“ у Средњеву и Средњу школу „Милије Васић“ у Великом Градишту, наводи се у… »

Фигаро о нападима на Данас: Атмосфера у Србији као Милошевићеве деведесете

Данас 08.12.2018
Француски Фигаро о нападима власти на лист Данас Лов на „издајнике народа“ поприма нову димензију у Србији, где је овладала атмосфера која подсећа на ’90-е године, када је актуелни председник (Александар) Вучић био… »

Хедер Нојерт: Трампова изабраница са Фокс телевизије

Данас 08.12.2018
Личност Данас Портпаролка Стејт департмента Хедер Нојерт кандидаткиња је америчког лидера Доналда Трампа за наследницу Ники Хејли на место америчког амбасадора у УН, дужност коју ће обављати до краја године. У свом стилу… »

Деца у вртлогу медијског сензационализма

Данас 08.12.2018
Сензационализам, таблоидизација и неодговорност нису новина за српско медијско тржиште. Међутим, све чешће и све интензивније доминирају и приликом извештавања о деци која неретко постају жртве не само насилника, већ и… »

Балада о морнару, његовом „оцу“ и читаоцима

Данас 08.12.2018
ДЕВЕТА УМЕТНОСТ Пола века након појављивања једног од најутицајнијих стрипова у историји 9. уметности, Корта Малтезеа Хуга Прата (заправо би се могло рећи да је он и један од главних криваца за скок овог медија из жутих… »