Извор: Спутник/Друштво архива вести 08.12.2018

Да ли је БиХ добила са Запада „мафијашку понуду“ — ону која се не одбија? (видео)

Спутник 08.12.2018
Да НАТО након Црне Горе и по свој прилици Македоније, у свом саставу жели и Босну и Херцеговину јасно указује последњи састанак министара спољних послова земаља-чланица Алијансе и понуда дата тој земљи за активирање… »

Обиљежавање територије: У Црној Гори ничу споменици Скендербегу

Спутник 08.12.2018
У центру црногорске општине Тузи ускоро ће бити постављен споменик Ђерђу Кастриоту Скендербегу, а план је да сличан споменик добију и друге општине са већинским албанским становништвом. Скендерберг свакако заслужује… »

Ни рат ни мир: Шта следи на Косову?

Спутник 08.12.2018
Не! Неће бити рата! Све док траје овај статус кво то, није у интересу нити Албанцима, нити онима који су за њих против нас ратовали. Ратови букну изненада, када се то најмање очекује. Када једна од страна, она која рат… »

У Турској 10 милиона људи говори српски

Спутник 08.12.2018
Историчар Милан Николић из Ваљева, после дугогодишњег истраживања, открио је да у Турској око 10 милиона људи говори српски језик, а само у Истанбулу око три и по милиона. Николић у разговору за Спутњик прецизира да се… »

Разара за пет секунди: Русија има „пеницилин“ за америчку артиљерију (видео)

Спутник 08.12.2018
Руска војска добија нове системе за артиљеријско обавештавање 1Б75 „Пеницилин“. Реч је о комплексима који омогућавају да се за само пет секунди одреде координате ватреног положаја непријатељске артиљерије у опсегу од… »

Италијански публициста: Како се левица претворила у „нешто лево“

Спутник 08.12.2018
Савремена левица нема довољно доследан политички програм и зато се практично увек унапред зна да ће изгубити, оцењује Роберто Велепијани, аутор књиге „Црна рупа у коју је пропала левица“. Он за Спутњик објашњава кроз… »

Народ устаје, власт у страху: Започиње ли нова француска револуција (видео)

Спутник 08.12.2018
„Скидали смо главе и за мање од овога“. „Срушимо буржоазију“. „Мај ′68. — децембар 2018“. Ово су неки од графита које је шефица париског дописништва „Гардијана“ видела на Тријумфалној капији после протеста… »