Извор: РТС/Политика архива вести 24.01.2019

Председнику Републике и посланицима повећане плате

РТС 24.01.2019
За седам одсто биће повећане плате председнику Републике, народним посланицима и именованим лицима у служби председника Републике и Народне скупштине, речено је на седници Административног одбора Скупштине Србије. Одбор је… »

Суд у Приштини издао налог за хапшење Милана Радоичића

РТС 24.01.2019
Основни суд у Приштини издао је налог за хапшење Милана Радоичића, једног од осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића, преносе приштински медији. Тужилац Суљ Хоџа изјавио је да ће, када уђе на Косово, Милан… »

Билгич: Ердоган у јуну у Србији

РТС 24.01.2019
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган требало би у јуну да посети Србију, изјавио је турски амбасадор Танжу Билгич, који је са министром просвете Младеном Шарчевићем разговарао о отварању турске школе у Београду. Младен… »

Хоџај: Београду прете и друге реципрочне мере

РТС 24.01.2019
Потпредседник косовске владе Енвер Хоџај упозорио је да би Приштина Београду могла да уведе реципрочне мере и на другим пољима ако, како је рекао, "Србија настави да повређује територијални интегритет Косова", преносе… »

Љајић: Косовски увозници већ иду на север и чекају српску робу

РТС 24.01.2019
Министар трговине Расим Љајић је изјавио да све указује да ће Приштина повући таксе на робу из централне Србије, да је за 66,2 милиона евра мање робе продато на КиМ од 21. новембра до 21. јануара него у истом периоду лане… »

Влада у Приштини намерава да прода Телеком на Косову

РТС 24.01.2019
Косовска влада је одлучила да започне припреме за приватизацију "Косово Телекома", са међународним компанијама које су већ заинтересоване за његову куповину, прености портал "Приштина инсајт". Ово је трећи покушај владе у… »

Размена података са Аустријом доноси бољитак грађанима

РТС 24.01.2019
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас у Бечу са генералним директором Завода за пензионо осигуање Аустрије (ПВА) Манфредом Андерлеом о даљем унапређењу сарадње у… »

Жигманов: Српско-хрватски односи на "мртвој тачки"

РТС 24.01.2019
Председник Демократског савеза Хрвата у Војводини (ДСХВ) Томислав Жигманов рекао је да су хрватско-српски односи "на мртвој тачки" и да је "ово раздобље стагнације". Томислав Жигманов пре два дана боравио је у Загребу, где је… »

НУНС осудио понашање појединих функционера

РТС 24.01.2019
Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине осудило је нове случајеве бахатог опхођења државних функционера према новинарима и наставак притиска власти на медије. У саопштењу се подсећа да… »

Приштина одбила предлог БиХ о привременој суспензији такси

РТС 24.01.2019
Састанак делегација БиХ и Приштине на експертском нивоу о увођењу такси од 100 одсто није уродио плодом. Приштина је одбила предлог Сарајева о привременој суспензији такси, рекао је помоћник министра трговине и економских… »