Извор: Вести онлине/Балкан архива вести 24.01.2019

Изетбеговиц́: СДА одустаје од иницијативе ако...

Вести онлине 24.01.2019
"СДА је спремна да одустане од најављене иницијативе за промену назива Републике Српске, ако владајуц́и СНСД у том ентитету БиХ у наредник шест месеци промени понашање", изјавио је данас лидер те странке Бакир Изетбеговиц́… »

Иницијатива СДА удар на Устав и Дејтонски споразум (ВИДЕО)

Вести онлине 24.01.2019
У току је конференција за медије председавајуц́ег Председништва БиХ Милорада Додика, након што је претходно одржао састанак са председницима парламентарних политичких странака из Републике Српске. Додик је рекао је да су сви… »

Федерацији БиХ прети колапс: Како без буџета?

Вести онлине 24.01.2019
Федерација БиХ могла би да се нађе у финансијском колапсу уколико до 31. јануара не добије буџет за ову годину. Наиме, уколико се до тог датума не нађе решење, скоро 500.000 пензионера вероватно нец́е добити своје пензије… »

Хаос због снега и у Хрватској и БиХ

Вести онлине 24.01.2019
У свим земљама регион су зимске температуре уобичајене за ово доба године, а снег који пада и ветар отежавају саобраћај на путевима Хрватске и БиХ. Зимски услови широм копненог дела Хрватске, на истоку те земље и планинским… »

Вучић: Иницијатива СДА неодговоран потез

Вести онлине 24.01.2019
Најављена иницијатива СДА да се укине име Републике Српске није ни добар, ни одговоран потез, поручио је данас из Давоса председник Србије Александар Вучић и истакао да је већ разговарао о томе са Милорадом Додиком. - Не… »

Хрвати разочарани: Зашто Румуни нису изабрали нас за пушке?

Вести онлине 24.01.2019
Иако је као озбиљан партнер у пројекту нове пушке за румунске оружане снаге словио и хрватски ХС Продукт, Румуни су одабрали италијанску Берету. Како преносе хрватски медији, тамошњи министар привреде Никулеа Бадалау је… »