Извор: Вести онлине/Свет архива вести 24.01.2019

Венецуела - једна земља, два председника

Вести онлине 24.01.2019
Два председника, једна држава - тако данас изгледа Венецуела, након што се донедавно непознати лидер опозиције Хуан Гаидо прогласио за привременог председника и директно изазвао Николаса Мадура, који му не уступа власт. Успон… »

Суд у Кијеву осудио Јануковича на 13 година затвора

Вести онлине 24.01.2019
Оболонски окружни суд у Кијеву прогласио је бившег председника Украјине Виктора Јануковича кривим за велеиздају и осудио га у одсуству на 13 година затвора, пресуду је прочитао председавајуц́и судија Владислав Девјатко. - Суд… »

Кад руски Су-27 пресретне шведски шпијунски авион... (ВИДЕО)

Вести онлине 24.01.2019
Министарство одбране Русије објавило је снимак како ловац Су-27 пресрета шведски шпијунски авион "Голфстрим". На снимку се види како је авион полетео са ваздушне базе, приблизио се летелици и пратио је на безбедном растојању… »

Ухапшен бивши шкотски премијер Алекс Салмонд

Вести онлине 24.01.2019
Бивши шкотски премијер Алекс Салмонд ухапшен је и појавиц́е се пред судом касније током дана, саопштиле су шкотске власти. "Можемо да потврдимо да је ухапшен мушкарац стар 64 године, који је оптужен и за којег је пријава… »

Да ли ц́е Русија дати азил Мадуру?

Вести онлине 24.01.2019
"Москва сматра председника Венецуеле Николаса Мадура легитимним шефом државе", саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, одговарајуц́и на питање да ли је Москва спремна да пружи политички азил Мадуру. - Господин Мадуро… »

Путин подржао Мадура

Вести онлине 24.01.2019
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са председником Венецуеле Николасом Мадуром,саопштила је прес-служба Кремља. Путин је изразио своју подршку легитимним властима Венецуеле у условима споља… »

Јункер: Сопствену кућу да доведемо у ред

Вести онлине 24.01.2019
"Мир није неизбежан, а рат није незамислив и актулелно оживљавање национализма у Европи требало би да упали 'звона на узбуну широм континента'", поручује председник Европске комисије Жан Клод Јункер. Јункер верује да је… »

Експлозија у близини руске амбасаде у Дамаску

Вести онлине 24.01.2019
Сиријска агенција САНА јавља да је дошло до експлозије у Дамаску, у подручју где се налази Амбасада Руске Федерације. Према неким саопштењима, ради се о терористичком нападу - експлодирао је аутомобил-бомба у подручју Адави… »

Велико откриц́е: Земљу последњих фараона уништила ватра

Вести онлине 24.01.2019
Најновија археолошка ископавања у Израелу и на подручју од Газе до Галилеје показала су да је Канан, последња значајна територија коју су освојили и којом су владали фараони, ослобођен у побуни у којој су спаљени неки од… »

Жестоки сукоби у Каракасу, одјекују јаке експлозије, 12 мртвих (ВИДЕО)

Вести онлине 24.01.2019
У једном од рејона Каракаса почели су жестоки сукоби полиције и демонстраната, чују се јаке експлозије, јавља телевизија ТВВ. Након што се председник парламента Венецуеле, једине институције под контролом опозиције у земљи… »