Извор: Дојче веле архива вести 30.01.2019

Размена територија – тактика свршеног чина

Дојче веле 30.01.2019
Лобисти су одавно утврдили планове о подели Косова и томе се не опире ни Федерика Могерини у име Европске уније, пише у коментару бечког листа Стандард. „Очито је намера да се на крају сви доведу пред свршен чин.“… »

Покер се наставља, а живци су танки

Дојче веле 30.01.2019
Британска премијерка Тереза Меј иде у Брисел са мандатом парламента да још преговара о уговору о напуштању ЕУ. Сада почиње игра нерава у којој обе стране имају адуте, коментарише Бернд Ригерт из бриселског студија ДВ. После… »

Букагија од 150 грама

Дојче веле 30.01.2019
У Немачкој тренутно 104 особе носе електронску наногицу којом се контролише њихово кретање. А све се то надзире из једне цантрале у градићу Вајтерштату. Због безбедности, та централа је смештена – у локалном затвору. Када… »

Москва се окреће против Техерана?

Дојче веле 30.01.2019
Старе алијансе у сиријском рату више не важе. Дуго су се иранске паравојске бориле уз подршку Русије на страни председника Башара ал Асада. Али приближавање Русије и Израела сада би могло да избаци Иран из игре. Прошле… »

Партијска књижица као мерило свега

Дојче веле 30.01.2019
Требињски лекар Саша Борјан премештен је са места у хитној помоћи баш на дан када је објавио да ће бити кандидат опозиције за градоначелника. Борјан се пита: ако је све политика, чему у Републици Српској служи диплома… »

Смрт нових лица у политичком змијарнику

Дојче веле 30.01.2019
Делује да им се сви надају, а њих нигде нема – нова лица у српској политици. Али није да их уопште нема. Има их, само се брзо троше. Зашто је то тако? И да ли је Србија осуђена на увек исте људе, оне са јаким желуцем… »

Клопка на пола пута

Дојче веле 30.01.2019
Председник САД Доналд Трамп тражи милијарде долара за обезбеђење границе са Мексиком и говори о избегличкој кризи у САД. Али, она се заправо одиграва у Мексику – тамо хиљаде миграната живе у крајњој неизвесности. Мануел… »