Извор: РТС/Економија архива вести 20.02.2019

Директор "Железница" после истека мандата поднео оставку

РТС 20.02.2019
Генерални директор "Железница Србије" Мирослав Стојчић поднео је оставку на ту функцију. Стојчићу је истекао мандат 17. јануара. У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Тањугу је потврђено да је… »

Од данас производи са КиМ у централној Србији

РТС 20.02.2019
Производи српских привредника са Косова и Метохије од данас се организовано пласирају на тржиште централне Србије. Државна фирма "Метохија" откупљиваће њихове производе и склапати уговоре са велетрговинским ланцима. Први… »

Постављене камере на Јужном краку Коридора 10

РТС 20.02.2019
Видео-надзор дуж градилишта Јужног крака Коридора 10 (Грделица - Владичин Хан) је постављен, а до краја недеље се очекује уградња камера и на потезу Источног крака тог дела ауто-пута, речено је Тањугу у Министарству… »

Српска ракија осваја евроазијско тржиште

РТС 20.02.2019
Крајем априла, Међувладин савет требало би да потврди отварање евроазијског тржишта за Србију, које броји више од 180 милиона потрошача. То ће српским произвођачима омогућити неограничен бесцарински извоз воћне… »

Да ли је Србија спремна на брзи одговор у случају кризе?

РТС 20.02.2019
Светски медији протеклих месеци све чешће упозоравају на могућност избијања нове економске кризе, о чему су креатори глобалних финансијских токова недовно дискутовали и у Давосу. Да ли се нова криза "крије из ћошка" и како… »

Расте испорука руског гаса Србији

РТС 20.02.2019
Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Управног одбора "Гаспрома" Алексејем Милером са којим је разговарао о развоју српског гасног тржишта. Александар Вучић и Алексеј Милер су на састанку констатовали… »

Андреј Јовановић, човек који је продао плазму Кока-Коли

РТС 20.02.2019
Пре 11 година Андреј Јовановић је продао српски чипс, компанију "Марбо", "Пепсију". Испред инвестиционог фонда "Мид Еуропа партнерс" и компаније "Моји брендови", сада је продао и пожаревачки "Бамби" за 260 милиона евра… »

Лековито дејство улагања у Јошаничку бању

РТС 20.02.2019
Да ли ће Јошаничка бања добити место у туристичкој понуди Србије које јој припада? Ово и питања инфраструктурног развоја варошице мучили су мештане више од четири деценије. Капија Копаоника бележи раст туриста, па се… »