Извор: Пиротске вести/Региони архива вести 08.03.2019

Данас је Осми март – Међународни дан жена

Пиротске вести 07.03.2019
Поделите Данашњи дан се широм света обележава као Међународни дан жена јер представља симбол и дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Први Међународни дан жена обележен је у… »

Пожар у Малом Суводолу:Страдао Г.П.(65)

Пиротске вести 08.03.2019
Поделите На породичној кући Г.П.(65), у Малом Суводолу крај Пирота, протекле ноћи букнуо је пожар у коме је он страдао. Ватрогасци су реаговали брзо и обуздали ширење стихије на околне зграде, али је власник нажалост… »

Васић: У реконструкцију пиротске Гимназије биће уложено преко два милиона евра. Пирот ће добити једну од најмодернијих…

Пиротске вести 08.03.2019
Поделите Трећи по реду ГимПи фест обишао је и градоначелник Пирота мр Владан Васић са својим помоћницима Милицом Голубовић и Бојаном Ранђеловићем. Васић је Гимназијалцима честитао на томе што успешно промовишу науку… »

На изложби поводом сто година УЛУС-а учествовао и уметник из Пирота Милан Манић

Пиротске вести 08.03.2019
Поделите Милан Манић Ујка, уметник из Пирота учествује на великој групној изложби Удружења ликовних уметника Србије поводом обележавања сто година постојања овог Удружења. Милан се на овој значајној изложби представио… »

“Све че си буде”, “Џабе зеваш ниси мој тип”, “Момче за банку”… мајице са поруком на пиротском говору траже…

Пиротске вести 08.03.2019
Поделите Један од најтраженијих артикала на овогодишњем Фестивалу женског предузетништва вероватно су мајице наше суграђанке Марије Стојев на којима су исписане поруке на пиротском говору. Најтраженија мајица је са… »

Гимназијалци на трећем ГимПи фесту представили како ће изгледати свет за 500 година

Пиротске вести 08.03.2019
Поделите Даровити ученици пиротске Гимназије организовали су данас трећи по реду ГимПи фест. На девет штандова представљено је девет научних дисциплина. По речима директора Гимназије Братислава Крстића, преко 90 посто… »

Старе и вредне књиге и списе даривао Историјском архиву у Пироту

Пиротске вести 07.03.2019
Поделите Публициста и истраживач из Беле Паланке Братислав Петровић, поклонио је Историјском архиву Пирот драгоцену збирку књига, старих црквених списа, црквених новина, међу којима је и Гласник из 1890. године. Како је… »