Извор: Нови магазин/Политика архива вести 31.03.2019

СзС и Бастаћ блокирали саобраћај на Теразијама због најављених радова у центру Београда

Нови магазин 31.03.2019
Представници београдске одборничке групе Савеза за Србију (СзС) и градске општине Стари град протестовали су данас на Теразијама, тако што су на улицу поставили џакове са сољу за путеве и на нешто мање од сат времена… »

Ђурић о изјави Хоџаја: Косовске таксе имале један циљ, а то је да нашкоде Србији

Нови магазин 31.03.2019
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас да су косовске таксе на српску робу "имале један једини циљ, а то је да нашкоде Србији и да никакве друге политичке идеје и принципи не стоје иза те одлуке… »

Михајловић: Опозиција тражи изборе, а Бога моли да их не буде

Нови магазин 31.03.2019
Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је данас да лидери Савеза за Србију "немају јасну политику око кључних питања за државу и грађане, као и да нису у стању да изнесу ни јасан став око… »

Божовић: Грађани да се изјасне на референдуму о измештању центра Београда

Нови магазин 31.03.2019
Функционер Демократске странке и посланик Балша Божовић рекао је данас да "грађани треба да се на референдуму изјасне о измештању центра Београда" и затражио од власти референдум за централне месне заједнице које су… »

Црногорска партија у писму председнику Србије тражи увођење црногорског језика

Нови магазин 31.03.2019
Црногорска партија (ЦП) упутила је данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем наводи да је у Општини Врбас настављена дискриминација грађана који припадају црногорској заједници. Та партија је писмо… »

Јеремић на протесту у Врбасу: Вучић убрзано губи подршку народа

Нови магазин 31.03.2019
Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Врбасу на протесту "Један од пет милиона" да су режиму Александра Вучића "дани одбројани" и позвао све грађане Србије да 13. априла дођу у Београд на велики митинг… »

Вучић честитао Чапутовој и Ердогану на изборним победама

Нови магазин 31.03.2019
Председник Србије Александар Вучић честитао је данас Зузани Чапутовој на избору за председницу Словачке и пожелео јој успех у раду. Вучић је честитао и председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану на победи његове странке… »

Сахрањен Добрица Ерић

Нови магазин 31.03.2019
Српски књижевник, песник, прозни и драмски писац Добрица Ерић сахрањен је у месту Доња Црнућа, код Горњег Милановца, у присуству породице, пријатеља, поштовалаца и мештана. Од једног од српских најзначајнијих песника за… »

Милитаризација музејских активности: Суноврат Музеја ваздухопловства

Нови магазин 31.03.2019
Одлука Владе Србије да Музеј ваздухопловства пређе у надлежност Министарства одбране имаће несагледиве последице по очување изузетно вредног културно-техничког наслеђа. Пише: Чедомир Крунић, ваздухопловни инжењер Влада… »