Извор: РТВ/Друштво архива вести 31.03.2019

Куповина пластичних кеса смањена 60 одсто

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Учествујући на централној маниофестацији највеће светске еколошке акције "Сат за нашу планету", министар заштите животне средине Горан Триван, изјавио је да је у Србији куповина пластичних кеса смањења за око… »

Сутра почиње пробни попис у 51 граду и општини

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - У 51 граду и општини у Србији сутра почиње пробни попис становништва, станова и домаћинстава, најавила је помоћница директора за Сектор друштвених статистика Снежана Лакчевић и додала да ће попис трајати до… »

Кустурица: Није било арсенала, заборавио 22 метка

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Прес служба редитеља и музичара Емира Кустурице реаговала је данас поводом текста на порталу Телеграф.рс да је Кустурица пре четири године ухваћен са арсеналом муниције на аеродрому у Румунији, наводећи да није у… »

Четвртина осуђеника у Србији због продаје дроге

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Готово четвртина осуђеника у српским затворима су трговци дрогом, а једна петина робија због тешке крађе, пише "Политика". Последњег дана прошле године број осуђених био је 7921, речено је за тај лист у… »

Пробне возачке дозволе до септембра по старом

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Примена нових прописа Закона о безбедности саобраћаја на путевима Србије који се односе на нове возаче и издавање пробних возачких дозвола по строжем режиму, одлаже се до 2. септембра, пишу "Новости". Законодавац… »

Времеплов: Рођен Бора Станковић

РТВ 31.03.2019
НОВИ САД - 1876 - Рођен је писац Борисав Станковић, поета људских страсти, пролазности живота и људске трагике, дубок аналитичар друштвених процеса и психолошких типова. Описивао је родно Врање и дегенерацију старих… »

Израда картотеке азбестних објеката у Србији

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - У Србији се тренутно ради на изради прописа о правилном и сигурном начину уклањања азбеста и картотеке, односно инвентара објеката, процене присутности азбеста и његовог утицаја на људско здравље и околину… »

Завршена конференција о војном образовању

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - У Београду је завршена дводневна Четврта регионална пи-ар конференција под називом "Војно образовање и промоција војног позива" која је била посвећена искуствима и трендовима у вези са промоцијом војног позива. У… »