Извор: РТВ/Политика архива вести 31.03.2019

Активисти СзС на сат времена блокирали Коларчеву џаковима

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Саобраћај у Коларчевој улици, коју су данас око 14.30 сати одборници Савеза за Србију у Скупштини града и представници општине Стари град блокирали постављањем џакова са сољу за путеве на коловоз, поново је… »

Ђурић: Хоџајева изјава потврда да је Приштина против дијалога

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да изјава заменика косовског премијера Енвера Хоџаја да је "политика такси уродила плодом јер је нанела штету српској економији"… »

Хоџај: Такса постигла жељени ефекат, треба је обуставити

РТВ 31.03.2019
ПРИШТИНА - Одлука Приштине из новембра прошле године да се уведе такса на производе из Србије и Босне постигла је жељени ефекат, оценио је данас заменик косовског премијера Енвер Хоџај. Он је, међутим, додао да порез треба… »

Ђукановић: За напредак Србије чека се нова Европска комисија

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД, БРИСЕЛ - Председник Центра за спољну политику Драган Ђукановић изјавио је да не очекује значајнији напредак на европском путу Србије до конституисања нових институција Европске уније. Избори за Европски парламент… »

Романо: Бомбардовање грешка, као и независност Косова

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Бомбардовање је била политичка грешка и није требало казнити једну земљу која то није заслужила, као што сам одувек подвлачио и да је независност Косова грешка, рекао је политички теоретичар Серђо Романо. "И у… »

Брнабић :Ако је ово вид политичке борбе, ја га не разумем

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Председница Владе Ана Брнабић гостовала је вечерас у новој емисији на ТВ Пинк "Хит твит", у којој је коментарисала твитове корисника те друштвене мреже на актуелне теме у српском друштву. Премијерка Србије је, на… »

Ишингер: ЕУ треба прво да уради свој домаћи задатак

РТВ 31.03.2019
БЕРЛИН - Немачки дипломата и стручњак за западни Балкан Волфганг Ишингер изјавио је да перспектива чланства у Европској унији за Србију и друге земље региона треба да буде отворена и истакао да процес проширења Уније треба… »

Ладигин: Протести у Србији "проамерички обојени"

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Некадашњи начелник Главне обавештајне управе Генералштаба оружаних снага Русије Фјодор Иванович Ладигин каже да у протестима опозиције у Србији види "снажан утицај спољне пропаганде", а пре свега "проамеричку… »

Украјинска дијаспора гласала у Србији

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - У Украјини се данас одржавају председнички избори. На изборном месту у Београду у Амбасади Украјине, гласали су Украјинци који живе у Србији. Како кажу, дошли су да искористе своје грађанско право. Гласале су… »

Линта: Одлука Уставног суда БиХ политичка провокација

РТВ 31.03.2019
БЕОГРАД - Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да најновија одлука Уставног суда БиХ о неуставности 9. јануара као Дана Републике Српске представља наставак бруталних провокација политичког Сарајева које су… »