Извор: Блиц/Балкан архива вести 09.05.2019

Пресуде у афери "Државни удар": Мандићу и Кнежевићу по 5 година, сви српски држављани осуђени на затворске казне

Блиц 09.05.2019
Подгорички Виши суд прогласио је кривим Андрију Мандића и Милана Кнежевића у случају познатом као "Државни удар", преносе подгоричке "Вијести". Подгорички Виши суд осудио је Андрију Мандића и Милана Кнежевића на по… »

Самит у Тирани у сенци двоглавог орла: Медији о хладном руковању Вучића и Тачија, Албанци о уједињењу (фото, видео)

Блиц 09.05.2019
У Тирани је почео састанак лидера Процеса Брдо-Бриони, на коме, између осталих, учествује и председник Србије Александар Вучић. Он је допутовао синоћ у Тирану, у атмосфери напетости коју је изазвала изјава косовског… »

Расправа пред Вучићем: Додик и Џаферовић оштро полемисали о НАТО, ево како је председник Србије реаговао

Блиц 09.05.2019
Пред почетак самита Процес Брдо-Бриони који се одржава у Тирани камере су данас забележиле занимљиву расправу између председавајућег Председништва БиХ Милорада Додик и члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића, а… »

Чубриловић: Инцко годинама подноси извештаје који не одговарају чињеничном стању

Блиц 09.05.2019
Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да високи представник у БиХ Валентин Инцко годинама Савету безбедности УН подноси извештаје који не одговарају чињеничном стању у БиХ… »

Дан победе обележен и у Бањалуци: Положени венци на споменик жртвама фашизма (фото)

Блиц 09.05.2019
На Тргу палих бораца НОР-а у Бањалуци данас су положени венци на споменик жртвама фашизма поводом обележавања 9. маја – Дана победе над фашизмом. Венце су положили председник Републике Српске Жељка Цвијановић… »

Судар аутобуса и теретног возила: Код Мостара повређено пет американаца

Блиц 09.05.2019
На магистралном путу Мостар–Столац, у месту Ходбине, данас се око 12.30 часова догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој су учествовали аутобус и теретно возило. Како је за Аваз потврдио Људевит Марић, портпарол МУП-а… »

САД: и Велика Британија поздравиле пресуду за аферу "Државни удар"

Блиц 09.05.2019
Амбасаде САД и Велике Британије поздравиле су пресуду оптуженима у случају "Државни удар", коју је данас изрекао Виши суд у Подгорици. Из Амбасаде САД је поручено да је ова пресуда од историјског значаја за владавину права у… »

"Глава се одвојила од тела": Повреде убијеног Слободана (12) биле су стравичне, а његов егзекутор Елфета Весели добила…

Блиц 09.05.2019
Патолог из Београда Зоран Станковић рекао је да првостепена пресуда Суда БиХ од 10 година Елфети Весели за убиство дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника није адекватна, с обзиром на то да је убијен на… »

Спасавање радних места: Најбоље решења за рудник Омарску је покретање производње у Љубији

Блиц 09.05.2019
Најбоље решење за рудник железне руде у Омарској јесте да се покрене производња у руднику Љубија, како би био загарантован наставак рударења у регији Приједор и радна места људи у фирми “Арселор Митал” у Приједору… »

У Бањалуци запослено скоро 72.000 људи, чак петина ради у трговинама, најмање у грађевинарству

Блиц 09.05.2019
Према подацима Пореске управе РС, на крају 2018. године укупан број запослених на подручју Бањалуке био је 71.809 радника, а ова информација наведена је у предлогу Акционог плана запошљавања на подручју града за ову годину… »