Извор: Блиц/Београд архива вести 09.05.2019

Бесмртни пук: Шетња од Гробља ослободилаца Београда до Скупштине града

Блиц 09.05.2019
Обележžавање 9. маја, Дана победе над фашšизмом у Другом светском рату, настављено је сада већ традиционалном манифестацијом "Бесмртни пук". колона Окупљање је почело још пре 17 часова на Гробљу ослободилаца Београда… »

Судар камиона и аутобуса код Аде Циганлије

Блиц 09.05.2019
У судару камиона и аутобуса градског превоза на линији 92, који се догодио око 16.30 сати у Радничкој улици код Аде Циганлије, повређена је једна особа, потврђено је "Блицу" из Хитне помоћи. - Жена (58) је задобила лакше… »

Хитан преглед свих аутобуса: Због серије несрећа Град наложио ванредно тестирање возила градског превоза

Блиц 09.05.2019
Секретаријат за јавни превоз упутио је данас ванредни захтев свим превозницима у систему јавног превоза, како ГСП “Београд”, тако и приватним превозницима, да најкасније до 31. маја обаве ванредни технички преглед за сва… »

Мирна ноћ у Београду, три удеса без теже повређених

Блиц 09.05.2019
У Београду су се ноћас догодиле три саобраћајне незгоде у којима није било теже повређених, речено је јутрос Тањугу у Хитној помоћи. Хитна помоћ у Београду имала је ноћас 94 интервенције, од чега 17 на јавном месту.… »

Уплата друге рате годишњег пореза на имовину до 15. маја

Блиц 09.05.2019
Рок за уплату обавезе за други квартал годишњег пореза на имовину за 2019. годину за физичка лица, предузетнике и правна лица је 15. мај, саопштено је из Секретаријата за јавне приходе. Како се наводи у саопштењу, редовним и… »

Шокантно: Београдске ђаке на Тару дошао да вози пијани возач

Блиц 09.05.2019
Ученици Основне школе "Владислав Петковић Дис" из Великог Мокрог Луга, умало нису остали у Београду и пропустили плаћену дводневну екскрузију у западној Србији због возача који је желео да децу вози у аклохолисаном стању… »

"Уклети" градски аутобуси: Удес на Звездари је само једна у серији несрећа у којима су учествовала возила истог произвођача

Блиц 09.05.2019
Несрећа која се догодила јуче на Звездари, близу окретнице у Устаничкој улици када је аутобус градског превоза на линији 20 нагло и неконтролисано убрзао, а затим покупио "југића" и закуцао се у кућу, само је један у низу… »

После судара изгорео аутомобил у Панчеву

Блиц 09.05.2019
Синоћ око 21.15 часова, на углу улица Жарка Зрењанина и Жарка Фогараша у Панчеву, догодио се судар два путничка аутомбила након чега је један од њих плануо. Један од возача који су се нашли у близини, а није… »

Хитно потребна крв за тешко оболелу гимназијалку

Блиц 09.05.2019
Катарини Станојловић, гимназијалки из Велике Плане, дијагностикована је акутна леукемија због чега су јој хитно потребне АБ+ и АБ- крвне групе у великим количинама. Сви који могу да помогну требало би да оду у Завод за… »

Инцидент испред Старог двора: Младић гађао бину са које се обраћао министар, полиција ушла у “слободну зону”

Блиц 09.05.2019
На манифестацији "Бесмртни пук", која се по четврти пут одржава у српској престоници, дошло је до мањег инцидента испред Старог двора. Наиме, када је колона стигла до Скупштине града, и када се окупљенима обраћао министар… »