Privredne delegacije iz Kine u poseti Ćupriji (VIDEO)

Beta 30.07.2019

Ćupriju su posetile privredne delegacije iz dva kineska okruga sa ciljem uspostavljanja bolje privredne saradnje, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

"Prva delegacija sa dvadesetak privrednika došla je iz okruga gde je glavni grad Šenžen. To je provincija koja se najviše razvija u Kini i najjača je ekonomski. Privrednoj delegaciji smo prezentovali naše mogućnosti i očekujemo vrlo brzo povratne informacije da li im odgovara da dođu i investiraju kod nas", kazao je Erić.

Druga delegacija bila je iz pobratimljenog grada Šujanga.

"Došli su predstavnici ovog grada koji su napravili industrijsku zonu u Šujangu. To je jedan od 40 gradova koji se najbrže razvija u Kini i prema njihovom primeru mi pravimo našu novu industrijsku zonu", kazao je Erić.

U delegaciji je bio i kineski investitor koji je u Ćupriji otvorio fabriku prediva Eurofiber. On je najavio da će u avgustu ponovo doći u Ćupriju sa idejom da otvori i treću proizvodni pogon.

Ta kineska fabrika za sada proizvodi prediva i čarape.Snimetelja videa Saša JovićProdukcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta, 07.30.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »