Привредне делегације из Кине у посети Ћуприји (ВИДЕО)

Бета 30.07.2019

Ћуприју су посетиле привредне делегације из два кинеска округа са циљем успостављања боље привредне сарадње, изјавио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

"Прва делегација са двадесетак привредника дошла је из округа где је главни град Шенжен. То је провинција која се највише развија у Кини и најјача је економски. Привредној делегацији смо презентовали наше могућности и очекујемо врло брзо повратне информације да ли им одговара да дођу и инвестирају код нас", казао је Ерић.

Друга делегација била је из побратимљеног града Шујанга.

"Дошли су представници овог града који су направили индустријску зону у Шујангу. То је један од 40 градова који се најбрже развија у Кини и према њиховом примеру ми правимо нашу нову индустријску зону", казао је Ерић.

У делегацији је био и кинески инвеститор који је у Ћуприји отворио фабрику предива Еурофибер. Он је најавио да ће у августу поново доћи у Ћуприју са идејом да отвори и трећу производни погон.

Та кинеска фабрика за сада производи предива и чарапе.Сниметеља видеа Саша Јовић

Продукција је део пројекта подршке јавном информисању који суфинансира Општина Ћуприја. Изнети ставови не представљају нужно званичан став Општине.

(Бета, 07.30.2019)

Кључне речи

Прочитајте још

Економија, најновије вести »