Економија архива вести 02.11.2019

Ранђеловић о буџету: Раст БДП од четири одсто могућ, али тренутно неизвестан

Н1 Инфо 02.11.2019
Раст бруто домаћег производа од четири одсто, на основу којег је и пројектован буџет за 2020. годину, могуће је достићи, али то је тренутно неизвесно, јер још није познато са којом стопом раста ћемо завршити ову годину… »

Хрватски послодавци не бирају: Радници стижу са свих страна свијета

СЕЕбиз 02.11.2019
ЗАГРЕБ - Еуропска унија лани је издала 3,22 милијуна дозвола за боравак странцима који нису грађани ЕУ, и то ради запошљавања, образовања, обитељских разлога, права на азил и супсидијарну заштиту. Из података Еуростата… »

Кинеска компанија Фосун купује британску фирму у стечају Томас Кук

Данас 01.11.2019
Кинеска група Фосун саопштила је данас да ће откупити британску компанију Томас Кук за 11 милиона фунти (13 милиона евра), више од месец после стечаја те британске фирме за организовање путовања. Трансакција такође… »

Радници фабрике аутомобила враћају се на посао у уторак

Бета 02.11.2019
Радници фабрике "Фијат Крајслер Аутомобили Србија" у Крагујевцу враћају се са плаћеног одсуства на своја радна места у уторак 5. новембра, а у синдикату очекују да их тог дана пословодство компаније информише о најављеном… »

Рекордна разина америчког државног дуга

СЕЕбиз 02.11.2019
ВАСХИНГТОН - Амерички државни дуг поново је пробио све рекорде и тренутно износи нешто више од 23 билијуна долара, објавило је Министарство финанција САД-а. Уочи доласка Доналда Трумпа на функцију председника, државни дуг… »

Политика: Конкурс за продају центра Сава за десетак дана

Б92 02.11.2019
Београд -- Оглас за продају београдског центра "Сава" биће расписан за десетак дана, пише "Политика". Купац ће, како наводи београдски дневник, имати обавезу да задржи намену овог објекта, а обавезујућа ставка биће и да у… »

Комисија за заштиту конкуренције: Семинари за студенте

Данас 02.11.2019
Комисија за заштиту конкуренције најавила је данас да у сарадњи са Комисијом за фер трговину Јапана, организује серију семинара за студенте основних, мастер и докторских студија свих универзитета у Србији. Студенти ће на… »

Просечан рачун за струју расте око 180 динара

Дневник 02.11.2019
– Електрична енергија ће од 1. децембра за домаћинства поскупети 3,9 одсто – најавио је министар рударства и енергетике Александар Антић. Он је рекао да је Агенција за енергетику дала сагласност за поскупљење струје, и… »

Возачима картица у Београду, плаћање у Прешеву, путарина 1.460 динара

Радио 021 02.11.2019
Возачи који се на Коридор 10 укључе у престоници, на наплатној рампи Београд ће узимати картице, а рачун ће плаћати у Прешеву. Влада Србије дала је сагласност на одлуку о висини путарине, а цена за вожњу на овој траси… »

Нема више коцкања без легитимисања

Дневник 02.11.2019
Сектор игара на срећу у Националној стратегији за борбу против прања новца и финансирања тероризма оцењује се као најрањивији у нефинансијском делу система у Србији, као и један од најизложенијих претњама од прања новца и… »