Извор: ББЦ Невс архива вести 02.11.2019

Дрезден: Немачки град прогласио „ванредно стање због нацизма“

BBC News 02.11.2019
Дрезден је дуго сматран бастионом крајње деснице. У граду у источној Немачкој проглашено је „ванредно стање због нацизма", а званичници кажу да имају озбиљан проблем са крајњом десницом. Дрезден, главни град Саксоније… »

Тетовирање у Јапану: Од јакуза, преко навијача до хипстера

BBC News 02.11.2019
Деценијама се тетоваже повезују са Јакузама, јапанском мафијом, али последњих година та слика се мења. Звук игала које сликају по кожи Хоримицуа подсећа на звук меканог гребуцкања у ритму које прави цврчак - „ша, ша… »

Авганистан: Деветоро деце погинуло у експлозији на путу до школе

BBC News 02.11.2019
Деца су случајно нагазила на мину, рекли су званичници. Деветоро деце је страдало у експлозији, на путу до школе на североистоку Авганистана. Деца, старости између седам и десет година, случајно су нагазила на постављену… »

Монахиња која осуђенике на смрт прати до вешала

BBC News 02.11.2019
Католичка часна сестра испратила је 18 особа до места погубљења. Католичка часна сестра из Сингапура је почела да пише писма жени осуђеној на смрт 1981. године. Њих две ће се дописивати наредних седам година. Монахиња… »

Како је пре 20 година немачка марка дошла у Црну Гору

BBC News 02.11.2019
Две деценије од званичног увођења немачке марке, за ББЦ на српском говори тадашњи министар финансија републике која је одабрала систем са две валуте. На југословенским улицама већ годинама одзвањало је „марке, марке", од… »